ANDY PRATT – DO YOU REMEMBER ME?

“Do You Remember Me?” is geen overbodige vraag die gesteld wordt door de Amerikaanse multi-instrumentalist, singer-songwriter en rockmuzikant Andy Pratt. Zijn eerste album “Records Are Like Life” dateert al uit 1969 en sindsdien heeft hij meer dan twintig platen opgenomen met wisselend succes.

Zijn eerste hitsingle was “Avenging Annie” en die kwam er pas in 1973, vier jaar na de release van zijn eerste plaat. Die epische rocksong uit het album “Andy Pratt” werd later opgenomen door o.a. Roger Daltrey en Bruce Springsteen. Nadien kon hij nooit meer een radiohit van dat niveau scoren, maar bleef hij dus wel bijzonder actief als songschrijver van voornamelijk rockliedjes die vaak opvielen door hun religieus geïnspireerde songteksten. In het dagelijkse leven is Andy Pratt vooral actief als sociaal en pastoraal werker in Boston, Massachusetts, maar het maken en brengen van muziek is altijd zijn grote liefde gebleven.

Andy Pratt is net 68 jaar geworden en bracht nu het vijftien songs tellende nieuwe album “Do You Remember Me?” op de markt, mede dankzij de onvoorwaardelijke steun van Bert Pijpers van platenlabel ‘Continental Records Services’, een man die hij goed had leren kennen tijdens zijn bijna 15 jaar durende verblijf in België en Nederland. De songs op “Do You Remember Me?” werden in de voorbije jaren door producer en gitarist Fernando Perdomo opgenomen en samen met Andy Pratt zelf geproduceerd.

Zijn door het leven en een meer dan 40 jaar durende muzikale loopbaan getekende stem klinkt eigenlijk nog steeds perfect in de liedjes op deze nieuwe plaat. De muziek bij deze songs wordt voornamelijk door Andy Pratt zelf ingespeeld met hier en daar wat extra steun van Fernando Perdomo en een aantal in de studio opgetrommelde drummers.

De liedjes op deze plaat zijn allemaal vrij recente nieuwe composities van Andy Pratt, met uitzondering van een opnieuw bewerkte versie van zijn grote hit “Avenging Annie” die ergens middenin de tracklist van “Do You Remember Me?” werd geplaatst. De ballads “This Is Love” en “Bereft” waarmee de cd begint zijn al meteen beiden raak. Andere nummers die wij zeer weten te appreciëren zijn “The Snake Charmer”, “Home Of The Brave” (zie video) en “How Are You?” en “The Sun Is My Desire”, twee liedjes die me allebei aan Robin Gibb doen denken.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Continental Song City / CRS

Distr.: V2 Benelux

video