KAURNA CRONIN – GLASS FOOL

Het album “Glass Fool” is de officiële internationale debuutplaat van de pas 21-jarige Australische singer-songwriter en folkrocker Kaurna Cronin. Geïnspireerd door het werk van artiesten als Bob Dylan, Paul Simon en Bruce Springsteen begon hij al op vrij jonge leeftijd zijn eigen liedjes te schrijven en ze op straat als ‘busker’ te zingen met begeleiding van zijn akoestische gitaar.

Als folkartiest moet hij natuurlijk uit het leven gegrepen verhalen vertellen in zijn liedjes en dat doet Kaurna Cronin op sublieme wijze in de tien zelfgeschreven songs op “Glass Fool”. Als voorbeeld geven we de video mee van het eerste nummer uit deze cd en tevens eerste single “Inside Your Town Is Inside Your Head”.

Andere zeer beluisterenswaardige tracks op dit album zijn het speelse “The Kind Of Woman I Need”, het erg ritmisch en melodieuze nummer “Everybody’s Still Somebody’s Fool” met aanstekelijk mondharmonicaspel, de catchy deuntjes “Blind” en “Bad Lover” en countryrocker “Gone Is The Ever Unknown”. Vergelijken mag maar moet niet echt. Als we dit toch doen, dan komen we bij singer-songwriters als Milow en David Kitt of bij groepjes als ‘Vampire Weekend’, ‘Teenage Fanclub’ of “Two Door Cinema Club” uit.

In Australië heeft Kaurna Cronin in 2012, 2013 en 2014 drie plaatjes opgenomen en uitgebracht, respectievelijk “Pistol Eyes” (ep), “Feathers” (cd) en “Goodbye To You” (single). Als vriendelijke jongen heeft hij de beste veertien liedjes uit die drie minialbums verzameld op een schijfje dat hij ter introductie naar ons heeft mee opgestuurd, samen met het exemplaar van zijn officiële debuutplaat “Glass Fool”.

Het beluisteren van die oudere songs roept bij ons vooral spijt op dat die platen vroeger nooit tot in onze contreien zijn geraakt. Voornamelijk de uit die cd’s getrokken singles “Run Boy”, “Fearless” en “Goodbye To You” zijn zeer de moeite waard en hadden het ook tot hits bij ons kunnen schoppen. Maar de uitstekende cd “Glass Fool” van Kaurna Cronin maakt dit ruimschoots goed met zijn tien superbe songs.

(valsam)
“The label ‘surprise act’ would suit very well for the 21 year young folkrocker and singer-songwriter Kaurna Cronin. The ten tracks on his official international debut record ‘Glass Fool’ are all top songs which could all end up in the hitparades, if only the radio stations would be able to detect this still very much hidden young Australian talent. To be explored very fast!“
– www.rootstime.be

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
KAURNA CRONIN
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen

De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Songs & Whispers

Info: Hemifran

video