ANY TROUBLE – PRESENT TENSE

‘Any Trouble’ is de groepsnaam van een new wave en popmuziek spelend kwartet uit het stadje Crewe in het Engelse district Cheshire. De vier bandleden zijn niet meer van de jongsten, want ‘Any Trouble’ werd al in 1975 boven de doopvont gehouden door oprichter, zanger-gitarist en songschrijver Clive Gregson. Het was vooral in de beginjaren ’80 dat deze formatie hun grootste successen kende nadat ze initieel als covergroep van rock and roll-songs waren begonnen.

Na een lange periode van volledige stilte rond de band omwille van allerlei soloprojecten werd in 2007 besloten om een herstart met ‘Any Trouble’ te realiseren, dit vooral naar aanleiding van de heruitgave van een aantal oude platen in digitale cd-vorm. “Life In Reverse” was de titel van de toen uitgebrachte nieuwe plaat die ze gingen promoten om daarna opnieuw te kiezen voor een algemene stilte.

Tot nu, want ‘Any Trouble’ is weer helemaal terug met frontman Clive Gregson, bassist Mark Griffith, gitarist Chris Parks en drummer Martin Hughes. De splinternieuwe cd heet toepasselijk “Present Tense” en bestaat uit achttien nieuwe composities van Clive Gregson, goed voor ruim 70 minuten muzikaal genot. Gregson tekende eveneens voor de productie van deze cd die in een opnamestudio in Manchester tot stand is gekomen.

De eerste single uit “Present Tense” is het schitterende nummer “Glen Campbell”, vernoemd naar de gelijknamige Amerikaanse countryzanger die bij het grote publiek eeuwig zal herinnerd blijven omwille van zijn hit “Rhinestone Cowboy” uit 1975. Albumopener “Learning How To Lose” wordt algemeen verwacht om als tweede single uit dit album getrokken te worden. Dit nummer lijkt nogal op een aantal songs van de Schotse indie popgroep ‘Camera Obscura’, maar dat zou ook wel eens kunnen liggen aan de vergelijkbare zangpartijen van Clive Gregson in andere nummers zoals “Great Big City”, “It Doesn’t Mean A Thing” en “She’s Not Like All The Other Girls”.

Over het algemeen krijgen we vlotte popdeuntjes te horen op deze plaat van ‘Any Trouble’, nummers die al na een eerste beluistering als oorwurmen in je geheugen zullen blijven hangen. Opvallend bij enkele tracks is ook het ‘Dire Straits’-achtige gitaarspel dat in de instrumentatie bij de songs werd toegevoegd, o.a. in “Roll Round Here” en in “No Smoke Without Fire”.

Tot slot willen we nog enkele titels meegeven van songs die volgens ons tot het allerbeste werk op “Present Tense” behoren: “Anybody Else” (zie video), het lekker rockende “Missed That Train”, het zachtjes voortkabbelende “A Lot Like You” en het catchy “I Love The Way” en “Shake A Leg”. Aan het einde van dit leuke album staan er met “Annalee” en “Valentine” nog twee muzikale odes aan dames.

(valsam)

RELEASE DATUM: 27 NOVEMBER 2015

 

 

Artiest info
   
 

Label: Cherry Red Records

video