BRUNO ROCCO – LONELY RIDER (EP)

In zijn infoblad verwijst de Nederlandse zanger en songschrijver Bruno Rocco naar grote Amerikaanse singer-songwriters zoals Bob Dylan, Bruce Springsteen en Johnny Cash als zijn muzikale voorbeelden en inspiratiebronnen. Ook de Ierse liedjestroubadour Van Morrison wordt aangehaald als iemand naar wie wordt opgekeken.

Deze Rotterdammer met zijn roots in Kroatië kan hierdoor al niet meer zoveel fout doen voor ons, want deze artiesten behoren eveneens tot onze ‘all-time’ idolen. Of die referenties ook terug te horen zijn in de vijf liedjes die Bruno Rocco op zijn net verschenen ep-tje “Lonely Rider” zullen we in de volgende regels van deze recensie even proberen weer te geven.

De albumtiteltrack en single “Lonely Rider” werd voorzien van een prachtige hierbij toegevoegde videoclip die in de mooie landschappen van het Kroatische Dalmatië werd opgenomen. Daarenboven werd de openingstrack van deze ep “The Ride” gebruikt voor de soundtrack van een Amerikaanse kortfilm met dezelfde titel.

Bruno Rocco speelt zelf op de elektrische en akoestische gitaren bij deze songs, terwijl co-producer van het album Roland van Steijn de overige instrumenten als bas, drums en toetsen voor zijn rekening heeft genomen. Naast de twee reeds vermelde nummers krijgen we nog drie andere leuke songs te horen op dit minischijfje, zijnde de intimistische folkballad “When Your Time Comes”, liefdesliedje “Precious Times” en de song “Inside” die deze plaat in een parlando vertelstijl afsluit.

De diepe, wat rauwe stem van Bruno Rocco lijkt inderdaad een beetje op die van ‘Pearl Jam’-zanger Eddie Vedder zoals eveneens werd aangegeven in het hierboven vermelde infoblad bij dit ep-tje. We willen deze artiest wel adviseren om in de toekomst wat intensiever te werken aan zijn songteksten die hier en daar toch uit wat te clichématige en te ‘basic’ Engelse zinnen bestaan. Maar onze belangrijkste conclusie blijft toch dat dit minischijfje voorlopig ruimschoots volstaat als ‘appetizer’ voor een hopelijk spoedig volgende full-cd van Bruno Rocco.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Rocco Records

video