BRETT VOGEL – NEVER GIVING UP

Zo’n tien jaar geleden debuteerde singer-songwriter Brett Vogel uit Los Angeles op plaat met zijn album “Lonely Traveler” dat vooral bestond uit liefdesliedjes in pop- en rockstijl die op melodieuze muziek werden gezongen. Waarom het zolang duurde om een opvolger voor deze plaat op de markt te brengen is ons niet helemaal duidelijk.

Samen met zijn vaste gitarist en langjarige vriend Jon Miller, drummer Daniel Tavori en celliste Aniela Perry trok hij onder aanvoering van producer Jason Lee de opnamestudio in om er tien zelfgeschreven liedjes in te zingen voor zijn nieuwe plaat “Never Giving Up”, een motto dat hij wel kon hanteren voor zijn muzikale carrière die maar moeizaam stand hield.

Altijd blijven volhouden en doorzetten is het centrale thema in de albumtiteltrack en eerste single die u op video bij deze recensie heeft meegekregen. De falsetstem van de 34-jarige Brett Vogel komt erg sterk voor de dag in dit mooie uptempoliedje. De cello van Aniela Perry is prominent aanwezig in de meeste songs op “Never Giving Up” en kleurt enkele tracks op heel speciale wijze.

Opener “When You’re Lonely” zet meteen de toon voor deze plaat, die naast uptempo popsongs ook wel enkele knappe ballads bevat. Voorbeelden hiervan zijn “Two Times The Killer” en “All Of The Others” die we allebei graag met iets van Robin Williams zouden willen vergelijken en misschien ook wel eens door deze artiest zouden willen horen zingen.

Daarenboven kunnen de songs “California Take Me Away” en “Painted Skies” de definitie ‘ballad’ zeker accepteren. Ook voor het epos “Surcease In Time” wordt het tempo aanvankelijk behoorlijk traag gehouden, maar langzaamaan komt er toch wat meer vaart in dit nummer. “Crazy About A Girl” is een catchy liedje dat ons qua stijl herinnert aan de Amerikaanse folkzanger en songschrijver Brett Dennen.

Onze persoonlijke favoriete song op deze cd is echter “I Miss The Snow” dat zowel qua instrumentatie als qua zang boven al het andere werk op deze plaat uitsteekt. De cd-afsluiter “The Albatross” met zijn prachtig cello-arrangement, kan wat ons betreft op de zilveren medaille rekenen op het podium der beste nummers uit de toch wel verrassend knappe plaat “Never Giving Up” van deze beloftevolle Amerikaanse singer-songwriter Brett Vogel.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video