JANE KRAMER – CARNIVAL OF HOPES

De 35-jarige zangeres en songschrijfster Jane Kramer groeide op in Asheville, North Carolina maar om haar muzikale carrière als zangeres te lanceren verhuisde ze naar Portland, Oregon. Ze bracht haar debuutplaat “Break & Bloom” op de markt in 2013 en oogstte er behoorlijk positieve feedback mee van de vakpers, mede dankzij de prachtige, emotionele single “The Devil Don’t Want” (zie video).

Het stimuleerde haar tot het componeren van nieuwe liedjes voor een tweede plaat die begin januari 2016 onder de titel “Carnival Of Hopes” zal worden uitgebracht. De negen eigen songs en een coverversie van Tom Petty’s liedje “Down South” van zijn album “Highway Companion” uit 2006 werden onder leiding van producer Adam Johnson opgenomen in zijn studio in Asheville, North Carolina, haar ‘hometown’ waar ze recent is naar teruggekeerd.

De liedjes van Jane Kramer variëren van folk over country tot ‘Appalachian’ en Americana. De instrumentalisten die haar in de studio bij de opname bijstonden waren haar vaste begeleiders Pace Conner (gitaren en mandoline), Michael Evers (dobro, lap steel, fiddle, banjo en mondharmonica), Eliot Wadopian (bas) en River Guerguerian (drums).

De artiesten waar Jane Kramer zelf naar opkijkt zijn o.a. countryzangeressen Patty Griffin, Loretta Lynn en Emmylou Harris en folkartiesten Joni Mitchell en Bob Dylan. De emoties die countrysterren meestal sterk in hun liedjes laten weerklinken, krijgen we van Jane Kramer op dit nieuwe album voorgeschoteld in de songs “Carnival Of Hopes”, het fantastisch mooie “Good Woman” (ons absoluut favoriete liedje), “Highways, Rivers & Scars” en het al net zo prachtige “Truth Tellin’ Eyes”.

Meer uptempo werk wordt ons tussendoor aangeboden in opener “Half Way Gone”, “Your Ever Green Heart”, “Truck Stop Stars”, de door een brassband begeleide song “Why’d I Do That Blues” en de bluegrass-afsluiter “My Dusty Wings” met Nicky Sanders van de formatie ‘Steep Canyon Rangers’ virtuoos op fiddle spelend.

Dit meer persoonlijke tweede album van Jane Kramer plaatst haar definitief op de kaart als componiste en zangeres van schitterende folk- en countryliedjes. Het doet het allerbeste vermoeden voor haar toekomst in de wereld van de Americana-muziek. We zullen haar werk in de volgende jaren zeker van nabij blijven opvolgen.

(valsam)

CD-RELEASE: 8 JANUARI 2016

 

 

Artiest info
Website  
 

video