SARAH CLANTON – SARAH CLANTON (EP)

Het favoriete instrument van de Amerikaanse zangeres en songschrijfster Sarah Clanton uit Nashville, Tennessee is de cello. Ze gebruikt het grote snaarinstrument dan ook in haast elke song die ze componeert. Het werk van deze klassiek geschoolde celliste wordt wel eens vergeleken met dat van Rickie Lee Jones en Regina Spektor.

Of dat ook zo is, kunt u nu zelf beoordelen dankzij het onlangs verschenen ep-tje “Sarah Clanton” dat ze zelf samen met haar vaste gitarist Eric Loomis heeft geproduceerd. Voor dit schijfje heeft ze vijf liedjes uit haar songboek geselecteerd, nummers waar enkel cello en gitaar op te horen zijn in de instrumentatie bij de songs.

De invloeden van de pop-, blues- en rockmuziek in haar nummers zijn duidelijk hoorbaar, al van bij het eerste dynamische rocknummer “Hot To Touch”. Onze voorkeur gaat toch uit naar het tragere werk waarin ook haar zangkwaliteiten beter aan bod kunnen komen. Het voorbeeld bij uitstek hiervan is de intimistische song “Tequila”, een ballad waar de emoties en persoonlijke inleving van afstralen.

In “12th And Murder”, het derde nummer op deze ep gaat Sarah Clanton echter opnieuw de rocktoer op en speelt de elektrische gitaarmuziek van Eric Loomis een vooraanstaande rol. Op de video bij deze recensie kunt u met “Sweet Carolina” opnieuw genieten van een knappe ballad die op deze ep op plaats vier werd gepositioneerd.

Zoals het bij ep-tjes vaak het geval is, zijn we daarna al aan het einde aanbeland met song nummer vijf: “Last Destination”, alweer een uptemponummer. In 2013 verscheen de debuutplaat “Chasin’ A Feeling” van Sarah Clanton en we durven te vermoeden dat een tweede full-cd van deze jongedame er ergens begin 2016 zit aan te komen. We houden u daar dan ten gepaste tijde over op de hoogte.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video