CRASH N RECOVERY – DEEP IN THE WOODS

‘Crash N Recovery’ is een in 2012 opgerichte Zweedse formatie uit Västernorrland, Jämtland die zich heeft toegelegd op het brengen van folk, country en Americana-liedjes. Ze vormen met hun zessen een rijkelijk georkestreerde groep rond hun leadzangeres en songschrijfster Linda Engström, een dame die in de voorbije decennia ook al een goed gevulde solocarrière heeft gehad.

De andere bandleden zijn gitarist Roberth Johansson, bassist Daniel Jonsson, drummer Olle Söderlind, Lars Åstrand op fiddle en mandoline en Johan Arveli die pedal steel, banjo, gitaar en keyboards voor zijn rekening neemt. Onder deze groepsnaam is het album “Deep In The Woods” een debuutplaat met dertien liedjes die door Linda Engström werden gecomponeerd. Toch zijn er heel wat nummers uit het enkel in Zweden uitgebrachte album “Post The Storm” op deze nieuwe plaat te horen.

Het als traditionele folk klinkende nummer “Minefield” was de eerste single uit het album en kunnen we u op bijgaande video laten horen. Andere singles die ook op “Deep In The Woods” staan zijn “Since We Went To Sleep” en “Take Me Back”. Een song waar wij heel vrolijk van worden is het samen met drummer Olle Söderlind in duet gezongen countryliedje “Damaged”, maar ook de emotioneel gezongen tearjerker “If You Only Were Mine”, de door een brassband ondersteunde bluegrass-song “Guilty As Charged” en het melodieuze slotnummer “Undefeated” kunnen ons in grote mate bekoren.

De Zweedse roots van de band en hun zangeres zijn nergens terug te horen in de songs die over het algemeen zeer Amerikaans klinken. Dat is een gewaardeerde vaststelling die de poorten naar de internationale muziekgemeenschap ook zal openen voor ‘Crash N Recovery’. Succes in de countrymilieus van Texas en Nashville lijkt op zijn minst een haalbare kaart voor Linda Engström en haar band.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Rootsy Music
Distr.: Sonic RendezVous

video