SOUL  EMBRACE - GOOD MORNING TO MYSELF

De vele, nooit gemaakte films die zich voornamelijk in ons hoofd afspelen smeken al eens naar een goede soundtrack. Dit geldt als het basisconcept voor de splinternieuwe Belgische band Soul Embrace, een clubje van mature muzikanten, met onder meer mastermind songschrijver en gitarist Peter Verbauwen, die nu met ‘Good Morning To Myself’ een hoogst aangename plaat afleveren.

Als het aan deze heren ligt mag Quentin Tarantino enkele van hun hersenspinsels meteen regisseren. Met opener ‘Tarantino Cool’ deelt Soul Embrace immers een uppercut van jewelste uit: commanderende gitaren, de rauwe stem van zanger Alain Deltenre, de wilde Roxy Music-achtige sax-solo van Steven Marx en gevaarlijk tegen de Rolling Stones aanschurkende achtergrondvokalen kneden dit nummer tot een knoert van een rocksong. Play loud!

Met ‘Suffocating Love’ neemt de groep wat gas terug, niettemin blijft er dreiging in de lucht hangen en kronkelt de song als een wurgslang naar ons gehoorsysteem. Een pak zoeter klinken daarna ‘Fade Into Me’, drijvend op de dartelende baslijnen van Jorn Hanssens en het soulvolle ‘Photograph’, beiden lonkend naar de verdiende airplay van onze radiozenders.

Het gaspedaal wordt opnieuw wat ingedrukt op het ritmisch sterke ‘The Death of You’ waarin New Wave echo’s zich koppelen aan virtueel snelle filmsequenties. De film noir lijkt hoogtij te vieren in het bloedgeile ‘You On My Mind’. De soulvolle nummers ‘My Woman’ en ‘True To Yourself’ herinneren ons ergens aan het beste van wijlen Luke Walter Jr. terwijl het heerlijk uptempo ‘Die A Happy Man’ ons daarna wederom in het rockspoor voeren en dat blijft ook het geval bij ‘’Cause I’ve Got You’ met z’n muzikale knipoogjes naar Jagger & C°.

De plaat sluit heerlijk af met onze persoonlijke favoriet ‘Trying To Hold On’, een muzikaal verstandshuwelijk tussen Nick Cave en Leonard Cohen. Eindbalans? 11 goeie songs en 11 superieure films in gedachten die we zelf mogen regisseren, tenzij we Tarantino kunnen betalen natuurlijk. Deal!

Shake

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Starman Records

video