LILLY WOOD AND THE PRICK – SHADOWS

Best mogelijk, lezer, dat de groepsnaam u niks zegt, maar als u even naar Youtube verhuist en daar “Prayer in C” intikt, zal uw eurocent al snel gaan vallen. Immers, deze song was ook bij ons een grote hit, zo'n jaar of drie geleden, zij het in in remix van Robin Schulze. Achter de groepsnaam gaat een duo schuil: de Israëlisch/Franse zangeres Nili Hadida, die al een heel parcours achter de rug heeft, van Groot-Brittannië via Californië naar Frankrijk en die sinds 2006 in team vormt met gitarist Benjamin Cotto.

Ze schrijven al hun songs samen en hebben zo, middels een EP en, deze nieuwe meegerekend, drie full cd's, een geheel eigen stijl ontwikkeld, waarin pop, rock en een heel klein beetje folk en elektronica, elkaar ontmoeten in luchtige deunen, die bijzonder makkelijk weghappen en de neiging hebben behoorlijk aanstekelijk te zijn.

Wij kennen iemand die het duo in de Botanique in Brussel aan het werk zag en die daar nogal van onder de indruk was. Meerdere beluisteringen van deze nieuwe CD leren ons waarom dat wel eens terecht zou kunnen zijn. Dit is namelijk een verzameling heel fijne liedjes, die door de présence en de lichtjes bluesgetinte stem van Nili Hadida, alleen maar aan kracht winnen. Dat “Prayer in C” wereldwijd zo'n hit werd, ligt heus niet alleen aan de remix: ook dat was een heel straffe song, zoals er op de nieuwe alweer een stuk of elf bijeengebracht zijn.

Ik ben er haast zeker van dat deze band het succes van Christine and The Queens achterna gaat: qua stijl zijn ze er nogal aan verwant en qua composities moeten ze er niet voor onderdoen. Nummers als “Box of Noise”,”N'Importe Quoi” of titelsong “Shadows” hebben alles in zich om ook deze keer wereldwijd mensen naar de radio of de dansvloer te lokken. Dit is, met andere woorden, drie kwartier fijn luisterplezier, waar je misschien niet al te veel moeite moet voor doen, maar dat ook op geen enkel moment verveelt.Ik denk dat ik kan samenvatten dat het duo bewijst meer dan de eendagsvlieg te zijn, die sommigen, na het succes van “Prayer in C” vermoedden. Op 3 februari staan ze in de AB en het zou best wel eens kunnen, dat ik eens ga kijken.

(Dani Heyvaert)

 


Artiest info
Website  
 

Label:WAGRAM BANG / CINQ7
Distr.: PIAS Belgium

video