DULCIE TAYLOR AND FRIENDS – WIND OVER STONE

 

In de discografie van de Californische zangeres en songschrijfster Dulcie Taylor prijken tot op heden vijf platen. Het begon voor haar allemaal in 2000 met debuutalbum “Other Side Of The Bed”, gevolgd door “Diamond And Glass” in 2002 en het twee jaar nadien op de markt gekomen album “Mirrors And Windows”. Daarna bleef het volle acht jaar windstil rond deze dynamische dame, tot er in 2012 een vierde album uitkwam onder de titel “Free Of This Sorrow” en vorig jaar volgde nog een vijfde cd met “Only Worn One Time”.

De inspiratiebron voor nieuwe songs was duidelijk nog niet leeg voor Dulcie Taylor want amper één jaartje na de release van haar 5e album is er al een nieuwe plaat die “Wind Over Stone” getiteld werd en als een cd van ‘Dulcie Taylor And Friends’ in de rekken van de betere platenzaken zal belanden. Op dit nieuwe schijfje brengt zijn veertien liedjes waarvan ze er negen zelf schreef, aangevuld met twee songs die samen met gitarist en co-zanger George Nauful werden gecomponeerd, twee tracks waarvoor gitarist en eveneens co-zanger Tony Recupido als auteur tekende en één coversong.

Naast deze twee heren zijn de overige vrienden die op dit album mee spelen Tim Pierce en Nina Gerber op gitaar, Tyson Leonard op mandoline en viool, Aaron Porter op keyboards en accordeon, naast bassisten Bob Gross en Randy Tico en drummers Tom Lackner, Tracy Morgan en Scott Breadman.

De plaat begint met de eerste single uit de cd; het stevig rockende nummer “Not Here, Not Today” (zie video). Het tempo van de nummers op deze plaat varieert echter behoorlijk. Er wordt voortdurend gewisseld van ballads (“Only A Dreamer”, Nobody Care About Love”, “Amy” en “I Wanna Ride”) naar countryrock (“When The Cherokee Roamed”, de cover van ‘The Supremes’-hit “My World Is Empty Without You” uit 1966, “I Take It Back” en “Love Like Yours And Mine”), folk (“Joyful News”, “Prayers” en “Straight At The Sun”) en gitaarrock (“Heart In A Cage” en “Reasons Why”).

Als je zoals Dulcie Taylor al vijftien jaar meedraait in het muziekcircuit, dan heb je eigenlijk toch al bewezen dat je je plaats tussen de groten in de muziekscène ruimschoots hebt verdiend. Zij heeft dit echter nog eens heel duidelijk geaccentueerd door de release van deze cd “Wind Over Stone”, haar beste plaat tot nu toe en de stimulans om nog minstens opnieuw 15 jaar verder te gaan in de muziek.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
DULCIE TAYLOR AND FRIENDS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Mesa/Bluemoon Recordings

video