CORB LUND – THINGS THAT CAN’T BE UNDONE

De Canadese zanger en songschrijver Corb Lund uit Edmonton, Alberta is altijd al een graag geziene en gehoorde gast geweest bij onze redactie. Zelf mocht ik zijn album “Cabin Fever” uit 2012 bespreken en vorig jaar kon u hier op deze pagina’s nog een uitgebreide recensie lezen over zijn live verzamelalbum “Counterfeit Blues” en de dvd met de registratie van zijn daarbij horende optreden.

Nu kregen we zijn negende en nieuwste album “Things That Can’t Be Undone” in onze postbus, een countryplaat waarvoor Corb Lund ging samenwerken met producer Dave Cobb uit Nashville, Tennessee, een man die bekend is als producer van o.a. Jason Isbell en Shooter Jennings. Corb Lund schreef alle tien nummers voor dit album, alleen of samen met collega-componisten.

Ook zijn vertrouwde begeleidingsgroep ‘The Hurtin’ Albertans’ waren deze keer weer van de partij met bassist Kurt Ciesla, gitarist en lap steelspeler Grant ‘Demon’ Siemens en drummer Brady Valgardson. Dave Cobb doreg ook zijn steentje bij aan de instrumentatie op akoestische gitaar en percussie, terwijl de backing vocals verzorgd werden door Kristen Rogers en Leroy Powell.

Op de video bij deze recensie kunt u kijken en luisteren naar een akoestische live versie van “Weight Of The Gun (Things That Can’t Be Undone)”, de mooie openingstrack van dit nieuwe album. Zoals op al zijn vorige platen volgen de leuke folk- en countryliedjes elkaar op en is het bijna onmogelijk een selectie van favoriete songs te maken. Maar de nummers “Run This Town”, de emo-ballad “Alice Eyes”, alt.country-song “Sadr City”, het over de dood van zijn jonge nichtje handelende “Sunbeam” en de akoestische ballad “S Lazy H” genieten hier toch van enige voorkeur.

Het uptempo gebrachte “Alt Berliner Blues” en ook countryrocker “Washed-Up Rock Star Factory Blues”, dat samen met ‘Turnpike Troubadours’-zanger Evan Felker werd geschreven, hebben inderdaad die kenmerken van blues in Americana-songs. “Goodbye Colorado” is dan weer een typische countryrocksong die ons even aan seventies-artiest Glen Campbell doet denken, terwijl gitaarrocksong “Talk Too Much” invloeden van ‘The Stones’ verraadt.

Door zich te binden aan het platenlabel ‘New West Records’ - bekend van albums van Dwight Yoakam, Steve Earle en Kris Kristofferson - is Corb Lund verzekerd van de broodnodige steun die dezer dagen een vereiste is om je platen nog verkocht te krijgen. Tot slot willen we ook nog even extra vermelden dat deze Corb Lund begin januari 2016 vijf keer zal optreden in Nederland. Jammerlijk wordt België voor deze tournee compleet genegeerd, maar misschien komt hij later op het jaar nog wel eens terug naar Europa en kunnen we ook op de Belgische podia van deze countryster genieten.

(valsam)

 

 

06 januari 2016: Merleyn, Nijmegen, NL
07 januari 2016: Paradiso, Amsterdam, NL
08 januari 2016: Vera, Groningen, NL
08 januari 2016: Het Paard, Den Haag, NL
10 januari 2016: Het Huis Verloren, Hoorn, NL

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: New West Records

Distr.: [PIAS]

video