COLLINE HILL – SKIMMED

“Skimmed” of letterlijk vertaald ‘afgeschuimd’ is de nieuwste plaat van de Franse indie folkzangeres en songschrijfster Colline Hill, geboren en getogen in Vannes in Bretagne en sinds zes jaar woonachtig in het Belgische Luik. In tien zelf geschreven liedjes probeert deze jongedame u te overtuigen van haar zangkwaliteiten en daar is ze wat ons betreft dan ook 100% in geslaagd. Deze cd is de opvolger van haar debuutalbum “Wishes” uit 2012.

Naast zinvolle songteksten die de luisteraar tot nadenken en reflecteren bewegen zijn de liedjes stuk voor stuk ook voorzien van een leuke en vlot in het gehoor liggende, poppy melodie. Al van bij de eerste track “Oh Hey Was” hangen we aan haar lippen en wiegen we gezellig mee op al die melodieuze deuntjes.

Colline Hill (haar echte naam is Blandine Coulet) trok zich terug op een piepklein Iers eilandje om deze nummers te componeren en de ruwe en pure natuur van dat eiland heeft haar klaarblijkelijk zeer positief geïnspireerd en gestimuleerd tot het schrijven van de mooie liedjes op “Skimmed”. Songs als “Back Again”, de emotioneel gebrachte liedjes “To Die Like A King”, “For The Last Time”, “Old Friend” en “And The Sirens” weten van meet af aan te beklijven.

Helemaal stil worden we echter bij de schitterende pareltjes die zij ons brengt in “Wish You Were Her” (zie video), “The Greatest” en in het wat donkere “Random Skies (I’m Afraid Of Dying)”. Een grote pluim is ook weggelegd voor multi-instrumentalist en naast Coline Hill ook co-producer Stéphane Grégoire die zowat alle instrumentatie op dit album voor zijn rekening heeft genomen.

In de documentatie die ons samen met de cd werd toegestuurd lezen we dat haar muzikale inspiratiebronnen te vinden zijn bij ‘golden oldies’ zoals Nick Drake, Johnny Cash en Neil Young, maar ook bij meer hedendaagse folkartiesten zoals James Vincent McMorrow en broer en zus Angus & Julia Stone. Kwalitatief hoeft Colline Hill echt niet voor deze meer bekende muzikanten onder te doen. Ontdek dit aanstormende talent via de aanschaf van deze zeer sterke tweede cd “Skimmed”. Doen!

(valsam)

 

 

18 november 2015: Café De Loge, Gent
29 november 2015: L’Escale, Esneux
29 november 2015: Secret Show, Brussel
12 december 2015: Ferme Lekane, Jeneffe
22 januari 2016: Archeoforum, Luik (with Kris Dane)
27 februari 2016: Point Culture, Namen

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Hill & Lake Productions

video