DAVID OWEN – LIVIN’ LIVE

 

David Owen is een uit Ottawa, Toronto, afkomstige singer-songwriter / gitarist en harmonica speler, wiens carrière startte in de jaren ’80. Owen debuteerde in 2003 met het album “Red Hot Kisses” en  bracht in 2007 een EP “4 On The Floor” uit, waarna het acht jaren stil werd..

“Livin’ Life” is, na de onderbreking o.w.v. familiale / opvoedkundige reden, het nieuwe studio album van David Owen. De producer van het album Gary Kendall, kenden we al, want hij was ook al de producer van de EP “4 On The Floor” (2007). De muzikanten die met hem in Toronto in de Revolution Recording studio zaten, zijn bassist Alec Fraser en de (uitstekende!) multi-instrumentalist Jimmy Bowskill (alt viool, viool, mandoline, pedal steel en gitaar).

“Livin’ Live” is een album met tien originele songs. Met ”Highway Driver” en bottleneck slides opent Owen de reeks van tien. Multi-instrumentalist Jimmy Bowskill neemt in de achtergrond op mandoline gepast over en laat naar het einde toe, Owen met enkele harmonica grooves afsluiten. ”No Redemption” is een meerstemmige country song, met de gipsyachtige viool van Bowskill, die zwierig de dans leidt. Met ”Long Gone” gaat het ritme omhoog en voel je de spanning snijden. ”Every Little Piece Of My Heart” is dan weer een liefdesverklaring en vooral een, zoals ze muzikaal klinken moet: warm, aangenaam en, daarbij moet ge uw goed gevoel vaak herhalen, keer na keer.  ”Ain’t Gonna Make It” is een slide blues nummer, waarbij de mandoline de blues gitaar verdringt. In ”Livin’ The Blues” zit er heel veel zelfreflectie en de raad van een vriend: “afsluiten die handel van jou!” Met de country rocker ”Betty Mae” klinkt alles weer heel bekend in het gehoor en kan er ondanks de netelige situatie een glimlach af. Als je eens walsen wil en van lap steel houdt, is het nu tijd, want met ”The Truth” bewijst Owen duidelijk country bloed in zijn aders te hebben. ”Come On Baby” is de meest aanstekelige, rockende track op het album, alhoewel de boogie ”My Sweet Rider” waarmee Owen afsluit, voor mij ook een bullseye is.

David Owen is een veelzijdig muzikant, die met “Livin’ Live” opnieuw heel wat troeven op tafel gooit. Er is zijn songwriting, zijn uitstekende stem, het gitaarspel en zijn harmonica grooves mogen er zeker zijn. Ik heb ontspannen genoten van een gevarieerd album, met meerdere hoogtepunten. Nu is aan het jullie!

Eric Schuurmans

 

 

Album track list: 1”Highway Driver” - 2”No Redemption” - 3”Long Gone” - 4”Every Little Piece Of My Heart” - 5”Ain’t Gonna Make It” - 6”Livin’ The Blues” - 7”Betty Mae” - 8”The Truth”  - 9”Come On Baby” - 10”My Sweet Rider” – Songs by David Owen / Socan – Produced by Gary Kendall

Line-up:
David Owen: lead vocals, guitars, harmonica
Alec Fraser: upright brush bass, backup vocals
Jimmy Bowskill: violin, viola, mandolin, pedal steel, electric guitar, backup vocals

Discography:
2015 : Livin’ Live
2007 : 4 On The Floor - EP
2003 : Red Hot Kisses

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video