THE RADIO HOUR – RADIO POWER

‘The Radio Hour’ is de naam die singer-songwriter Tim Hort uit Chicago voor zijn muzikale verwezenlijkingen heeft geselecteerd. Meestal treedt hij op als soloartiest, maar voor de realisatie van zijn nieuwe album “Radio Power” heeft hij toch een aantal gastmuzikanten in de studio uitgenodigd. Jordan Macarus en Joe Griffin op gitaren, Nathan Britsch op bas, Sean Burke op drums en Andy Swindler op keyboards stonden Tim Hort bij tijdens de opname van de dertien songs die hij voor het door hem zelf geproduceerde album “Radio Power” had gecomponeerd.

In een vorig leven was Tim Hort actief als schrijver van toneelstukken en van muziek voor theateropvoeringen. Dat theatrale zit ook nu nog steeds in een aantal van zijn pop- en rockliedjes verwerkt. Onderwerpen als moord, dood, scheiding, pijn, eenzaamheid en psychologische instabiliteit krijgen een forum in sommige songs op “Radio Power”.

Diepdonkere songs zijn “World In A Day” en “Radio Power 4:00AM” en ook “Heartbreaks And Slamming Doors” en “The Killing Stone” zijn gebaseerd op trieste gebeurtenissen. Wat meer dynamisch rockend en optimistisch geïnspireerd zijn de tracks “No Dissociation”, “Not Ready”, “Miserable Coping” en “Friday Night”. Verder herneemt Tim Hort op deze plaat twee oudere en eerder uitgebrachte liedjes met “Rollercoaster” en “Apart From These Tragic Stories” en dat zijn naar onze bescheiden mening nog altijd twee van de beste nummers uit zijn discografie.

Tim Hort is helemaal geen nieuwkomer in de muziekwereld. ‘The Radio Hour’ dook voor het eerst op in 1999 met de release van het debuutalbum “Radio Hour 491” en in 2007 verscheen er ook een vijf songs tellend ep-tje “The Radio Hour EP” dat in 2014 nog eens werd uitgebracht in een geremasterde versie. Voorafgaand aan “Radio Power” was er vorig jaar nog een rockplaat die “Incidental Service” getiteld was. In de vakpers wordt de muziek van ‘The Radio Hour’ door sommigen vergeleken met Matthew Sweet, ‘R.E.M.’, Paul Westerberg en zelfs ‘Pink Floyd’, maar die vergelijkingen kan ik hier toch niet echt onderschrijven.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Setter And Spider Music