CORTE - SEASONED SOUL

Nu hebben we in principe niets tegen een album met enkel covers daarop. Getuige daarvan het debuutalbum van Jack Bottleneck dat we onlangs bespraken. De man bracht met veel eerbied voor de originele songs en met zijn fantastische stem een plaat uit die boeide van begin tot einde. Heel anders is het gesteld als men klassiekers als “Oh Pretty Woman” van Albert King , “Unchain My Heart”van Otis, en onsterfelijk gemaakt door Joe Cocker of erger nog “Cold Sweat” van James Brown gaat behandelen alsof die versies niets voorstelden en beter af zouden zijn met opdringerige keyboards en synths in plaats van de mijmerende strijkers of stuwende blazers .

Dit is jammer genoeg wel het geval op “Seasoned Soul” van (Al) Corté. Wie is met dit idee komen opdraven vraagt een mens zich dan af. Zeker omdat Corté veel beter verdient want de veteraan heeft een bijzonder aangename stem en een hoorbare liefde voor R&B en Soulvolle Blues. Daar waar het bij aanvang “That’s What Love Will Make You Do” van Little Milton nog best te vatten valt zakt het niveau van de plaat bij elke hierop volgende song. De toetsen worden wat te opdringerig , lijken soms een totaal andere zangpartij te ondersteunen en hun eigen gangetje te willen gaan.

We dienen één uitzondering aan te stippen. Een volstrekt geloofwaardige versie van “All Your Love (I miss Loving” van Magic Sam met die weemoedige bluesharp en inlevende Corté kan echter de plaat niet redden. Zeker niet als “Unchain My Heart” een ergerlijke versie laat beluisteren. Jammer, maar volgende keer beter denken wij dan. isschien moet ook de producer zich wat vragen gaan stellen en ervaren songwriters aanspreken die Corté’s warme, soulvolle stem ten volle kunnen aan bod laten komen.

Luc Meert

Artiest info
Website  
Info: Blind Raccoon
 

CD Baby