JOHN MILK – TREAT ME RIGHT

30 jaar geleden werd John Milk in het Zuid-Franse Lyon geboren, maar als 26-jarige verhuisde hij naar Parijs om van daaruit zijn muzikale dromen waar te gaan maken. De muziek die hij door zijn ouders kreeg ingelepeld was vooral gebaseerd op blues en zwarte soul- en funknummers en het hoeft dan ook niet te verwonderen dat hij als volwassene in die genres zijn eigen muziek is gaan creëren.

Het album “Treat Me Right” is zijn officiële debuutplaat die in Parijs werd opgenomen met de hulp van enkele lokale instrumentalisten die de voor funkmuziek onontbeerlijke blazers, congas en gitaren hanteren. De albumtiteltrack werd ook de eerste single (zie video) en in totaal staan er twaalf tracks op deze cd met twee door ‘Patchworks’ (aka Bruno Hovart) bewerkte dance-remixes van de soulballad “Tears” en van het zeer dansbare funknummer “Till Our Soul Gets Up”, waarin deze John Milk herinneringen oproept aan ‘Sly And The Family Stone’ en Prince.

In een aantal nummers op deze plaat zijn ook invloeden waarneembaar uit de jazz-, reggae- en afrobeat-muziek, hetgeen bevestigt dat John Milk in de toekomst nog alle kanten uit kan met zijn sound. Ons bevallen vooral de tracks “Just A Feeling” en reggaedeuntje “Supa Dancing”, beiden met een onweerstaanbare dansgroove en ook de soulballads “Heartaches” en “Give Me More Than Time” mogen bij ons nog een aantal keren in de cd-speler.

Dat “Treat Me Right” geslaagd is als debuutplaat staat voor ons buiten kijf. Of John Milk ook in de toekomst een plaatsje in de hedendaagse muziekwereld zal weten te veroveren dient nog uit een sterke opvolger te gaan blijken. We wensen hem daarbij alleszins veel succes toe.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Underdog Records
Distr.: [PIAS]

video