MIKKE SEVERINSSON – AGAIN (EP)

Via onze vertrouwde Scandinavische distributeur ‘Hemifran’ bereikte ons recent een ep-tje van Mikke Severinsson, een Zweedse zanger, gitarist, producer en songschrijver uit Borås die al vele jaartjes meedraait in diverse groepen uit het muziekcircuit in thuisland Zweden, maar met deze ep debuteert als soloartiest.

Op het schijfje “Again” staan vier pop- en rocksongs die Mikke Severinsson zelf heeft gecomponeerd. Het eerste nummer in de serie van vier is de titeltrack “Again”. Zelf beweert hij dat zijn muzikale inspiratiebronnen dienen gezocht te worden bij groepen als ‘Pink Floyd’ en ‘Dire Straits’. Wat ons echter een beetje voor de borst stuit in de vier nummers op deze ep is de vaak storende manier van het zingen in de Engelse taal, waar de intonaties uit het Zweeds al te vaak in doorklinken.

De sound van de muziek op “Again” kan wel vergeleken worden met wat we in de jaren ’80 op de radio hoorden en het nummer “The One Percent” heeft zeker wel een Mark Knopfleriaanse gitaarriff, net als het daarop volgende “Nadine”. Maar beide nummers zijn kwalitatief niet sterk genoeg om met het werk van ‘Dire Straits’ vergeleken te worden. Het beste nummer op dit schijfje is naar ons gevoel de afsluiter “Break The Wave” waar die vergelijking met ‘Pink Floyd’ allicht op gebaseerd is.

Mikke Severinsson speelt zelf op gitaar, terwijl Daniel Andersson op keyboards, Jake Svensson op elektrische gitaar, Rickard Olsen op percussie, Jari Achrenius op bas en Lars Örtegren op drums voor de muzikale begeleiding zorgen en Joyce Hurley als harmony vocaliste haar bijdrage aflevert.

De vier nummers op deze ep “Again” hebben ons dus nog niet helemaal kunnen overtuigen van het talent van deze Zweedse muzikant, maar misschien moeten we die mening binnenkort helemaal herzien als er in de nabije toekomst een full cd van Mikke Severinsson zal gaan verschijnen.

(valsam)
“The four songs on the ep ‘Again’ by the Swedish singer-songwriter and guitarist Mikke Severinsson are not strong enough to convince us about the bright musical future of this artist. Improvements in the pronounciation of the English language are absolutely required if he wants to succeed with a potential future full cd.“ – www.rootstime.be

 

Artiest info
Website  
 

Label: Canamus

Info: Hemifran