TERAMAZE – HER HALO

 

“ Aussie prog metallers produce an exceptional work of real depth… “

‘Metal’ is als muziek genre deze dagen erg in Down Under Australië. Teramaze is een metal band afkomstig uit Melbourne. Gitarist / producer Dean Wells richtte de band op toen hij nog tiener was. De band had éérst de naam Terrormaze, maar die is veranderd, omdat hun missie (het brengen van een Christelijke boodschap) veranderd is. De overige bandleden zijn (sinds 2014) Nathan “The Blizz” Peachy (zang), drummer Dean Kennedy (Damnations Day) en bassist Luis Enrique Eguren (Dehumanizer, Catenas).

Vanaf het uitbrengen van hun derde album “Anhedonia” (2012) vond doorbijter Wells dat Teramaze echt klaar voor was voor hun nieuwe opdracht. “Blijven volhouden” is zijn motto en hard werken leverde Teramaze een contract bij de ‘Mascott Label Group’ op, waar hun vierde album “Her Halo” recent gepromoot wordt. “Her Halo” is per definitie een album, dat voldoet aan de verwachtingen van een metal album. Er zit diepte in en er straalt kracht uit, brutale kracht daar en wanneer nodig, wat men verwacht van een gedegen metal album. Hier is dit zeker te horen in de titel track en in ”For The Innocent”. Daartegenover zijn de opener, een bijna dertien minuten durende track, ”An Ordinary Dream” (Enla Momento) en het afsluitend duo ”Broken” / ”Delusion Of Grandeur”, nummers die opvallen door hun songwriting. Hun verhalen draaien rond de ups en downs van het moeten omgaan met roem, het ongewenst zijn en de dunne en subtiele lijn, tussen vriendschap en passie. Nummers als ”To Love A Tyrant”, ”Out Of Subconscious” en ”Trapeze” verwoorden dit.

Met “Her Halo” laat Dean Wells’ Teramaze zijn ‘trash’ verleden definitief achter zich en zetten ze als Christelijke ‘metalheads’, opnieuw een grote stap in de richting metal muziek liefhebbers en melodische hard rock fans. 

Eric Schuurmans
Releasedatum: 30/10/15

 

Album track list: 1”An Ordinary Dream” (Enla Momento) - 2”To Love A Tyrant” - 3”Her Halo” - 4”Out Of Subconscious” - 5”For The Innocent” - 6”Trapeze” - 7”Broken” - 8”Delusion Of Grandeur”

Line-up:
Dean Wells: guitars, backing vocals
Nathan “The Blizz” Peachy: vocals
Dean Kennedy: drums
Luis Eguren: bass

Discography:
2015 : Her Halo
2014 : Esoteric Symbolism
2012 : Anhedonia
2012 : Anthology - compilation
2001 : Not The Criminal
1998 : Tears To Dust
1995 : Doxologie

 

Artiest info
Website  
 

Label: Theories Recordings / Mascott Label Group

video