MY QUIET COMPANION – MY QUIET COMPANION

Toen de bomen hun verkleurde bladeren begonnen te verliezen in de herfst van 2012 besloten Sofia Ekberg, Patrick Rydman en Hendrik Cederblom uit de Zweedse stad Göteborg om een muzikaal trio op te richten onder de naam ‘My Quiet Companion’.

In november 2013 maakten we hier bij ‘Rootstime’ voor het eerst kennis met zangeres Sofia Ekberg. Dat was naar aanleiding van de release van haar zes songs tellende ep-tje “All The Small Details”. Het was tijdens de opname van die plaat dat de twee andere heren van ‘My Quiet Companion’ in de studio konden meejammen met deze zangeres en songschrijfster. Daaruit ontstond het idee om samen iets te beginnen in de wereld van folk, pop en Americana.

Recent verscheen het resultaat van die samenwerking in de vorm van een titelloze plaat “My Quiet Companion” met tien liedjes die individueel door de drie bandleden werden gecomponeerd. Van die tien nummers zijn er twee in het Zweeds: “Så Nära” en “Så Fint Att Vakna Sen” die ook al op de soloplaat van Sofia Ekberg stonden en het door Henrik Cederblom gecomponeerde instrumentale nummer met Zweedse titel “Drömmen”.

Er werden ook drie Engelstalige liedjes uit de ep van Sofia Ekberg heropgevist voor deze plaat: het over een echtscheiding handelende “Let It Slip Away”, de over dementie gaande titeltrack “All The Small Details” en het als slaapliedje bedoelde slotnummer “Goodnight Sally”. In totaal vijf heropgenomen liedjes dus, waardoor er ons nog vijf nieuwe songs resten: opener “My Quiet Companion”, “Today I Woke Up”, “Shouldn’t It Be” en “Circle Of Stones” (zie video) die allevier door Patrick Rydman werden gecomponeerd en het eerder aangehaalde “Drömmen”.

Het trio ‘My Quiet Companion’ brengt hun liedjes met uitsluitende akoestische instrumenten waaronder drie gitaren, mandoline, dobro en stampbord (voor de drumgeluiden). Het zingen verloopt meestal in perfecte harmonie tussen de drie bandleden. Hun akoestische debuutplaat belooft veel goeds voor de toekomst van dit Zweedse drietal. Dat ze maar snel terug aan de componeertafel gaan zitten en zo gauw mogelijk een vervolg op “My Quiet Companion” op de markt brengen.

(valsam)
“Half of the songs on debut record ‘My Quiet Companion’ originate from MQC-singer Sofia Ekberg’s solo ep ‘All The Small Details’. The remaining five tracks are new compositions which demonstrate the songwriting talent of Patrick Rydman en Henrik Cederblom, the two other members of this very promising Swedish acoustic folk trio.“ – www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

Label: MQC Records

Info: Hemifran

video