NOISERV – A.V.O.

Het album “A.V.O.”, wat staat voor “Almost Visible Orchestra”, stamt oorspronkelijk al uit 2013, maar werd nu opnieuw door platenlabel ‘naïve’ opgepikt om internationaal op de markt te worden gebracht. Vertolker van dit mooie plaatje is de Portugese multi-instrumentalist en singer-songwriter ‘Noiserv’ oftewel David Santos uit Lissabon.

Hij is een artiest die zijn actieve muzikale carrière in 2005 opstartte met een ep-tje “56010-92”, gevolgd door een eerste volwaardige plaat in 2008, getiteld “One Hundred Miles From Thoughtlessness”. Daarna was er nog een ep-tje “A Day In The Day Of The Days” in 2010, dat de release van dit tweede album “A.V.O.” in 2013 voorafging. Dertien tracks staan er op deze plaat met over het algemeen vrij korte liedjes, weliswaar allemaal voorzien van een erg lange songtitel, iets wat kenmerkend is voor het werk van ‘Noiserv’.

Illustratief hiervoor is de openingstrack en eerste single “This Is Maybe The Place Where Trains Are Going To Sleep At Night” (zie video). Er staan op deze plaat heel wat leuke liedjes, waarvan we er enkele specifiek willen vernoemen, zoals “Today Is The Same As Yesterday, But Yesterday Is Not Today”, “I”m Not Afraid Of What I Can’t Do” en “I Will Try To Stop Thinking About A Way To Stop Thinking”.

Een speciale vermelding verdient het prachtige slotnummer “Don’t Say Hi If You Don’t Have Time For A Nice Goodbye”, een duet waarop de Franse elektro-artiest ‘Cascadeur’ (oftewel Alexandre Longo) met ‘Noiserv’ meezingt. Verder zijn er op deze heruitgave ook nog drie bonustracks terug te vinden.

Dat David Santos een echte multi-instrumentalist is bewijst hij tijdens zijn optredens als solo-performer, omringd door allerlei instrumenten die hij gelijktijdig bespeelt en gebruikt om bij de songs horende ‘loops’ te creëren, waardoor je soms de indruk krijgt dat je naar een volledig orkest zit te luisteren. Het maakt zijn live optreden tot een speciale gebeurtenis die de aandacht van de concertgangers weet te vatten en vast te houden.

In 2014 is er een dvd op de markt gekomen onder de titel “Everything Should Be Perfect Even If No One’s There” waarop u ‘Noiserv’ live aan het werk kunt zien. Hoewel dit werk algemeen beschouwd toch wel een beetje als ‘weird’ kan worden omschreven, wisten wij toch wel van dit plaatje te genieten en kunnen we u “A.V.O.” van ‘Noiserv’ voor hetzelfde nobele streefdoel warm bij u aanbevelen.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: naïve
Distr.: [PIAS]

video