HUGH CORNWELL – THE FALL AND RISE OF HUGH CORNWELL

“The Fall And Rise Of Hugh Cornwell” is een compilatiealbum van de beste nummers uit zes soloplaten van Hugh Cornwell, één van de beste songschrijvers uit de geschiedenis van de Britse punkrock en popmuziek. De nu 66-jarige zanger-gitarist was van 1974 tot 1990 de frontman van de Engelse rockgroep ‘The Stranglers’ en hij had in die 16 jaar niet minder dan 10 succesvolle albums opgenomen met die formatie. Daarbij scoorden zij 21 top 40-singles, waarvan “Golden Brown”, “Always The Sun”, “Peaches” en “No More Heroes” de bekendste songs zijn.

Toen hij ‘The Stranglers’ in 1990 had verlaten voor een solocarrière kwam er eerst in 1992 nog een plaat van de groep ‘CCW’ waarin Hugh Cornwell samenwerkte met Roger Cook en Andy West. Sinds 1988 verschenen zijn soloplaten met “Wolf” (1988) en de onder andere namen in de USA uitgebrachte albums “Wired” (1993), “ Guilty” (1997) en “Hi Fi” (2000).

Daarna kwamen ook nog “Footprints In The Desert” (2002), “Mayday” (2002), “In The Docks” (2013) en “Beyond Elysian Fields” (2004). In 2008 bood hij op zijn website zijn nieuwe plaat “Hooverdam” gratis aan voor downloads door zijn fans. Het laatste dat we van hem vernamen was naar aanleiding van de release van het door topproducer Steve Albini geproducete album “Totem & Taboo” aan het einde van 2012.

Op deze verzamelplaat “The Fall And Rise Of Hugh Cornwell” krijgen we twaalf geremasterde tracks uit zijn zes eerste soloplaten en op de cd-versie worden de fans beloond met een unieke pas opgenomen nieuwe bonustrack “Live It And Breath It”. Misschien even een kleine bloemlezing uit de tracklijst: “Leave Me Alone”, het heerlijke “Beat Of My Heart”, “Hot Cat On Tin Roof”, “Under Her Spell” (zie video), “Please Don”t Put Me On A Slow Boat To Trowbridge”, de Beatlesque ballad “Lay Back On Me Pal”, “Cadiz”, “Get Involved” en nog meer energieke songs uit zijn rijke repertoire.

Zonder twijfel zullen de fans van ‘The Stranglers’ ook deze plaat van hun voormalige held gaan koesteren. Voor anderen is het misschien een ideale gelegenheid om voor het eerst kennis te maken met het uitstekende solowerk van deze vooraanstaande singer-songwriter uit de Britse rockcultuur.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Invisible Hands Music
Distr.: N.E.W.S. Records

video