ROPOPOROSE – ELEPHANT LOVE

‘Ropoporose’ is de naam van een muzikaal duo, bestaande uit broer Romain en zus Pauline - hun familienaam houden ze voorlopig nog angstvallig geheim - die hun thuishaven hebben in Vendôme in het mooie Franse departement ‘Loir-et-Cher’. Pauline zorgt voor de zang en speelt op gitaar en piano, terwijl Romain voor gitaar, slagwerk en harmony vocals zorgt.

De debuutplaat “Elephant Love” van dit in 2012 opgerichte duo kwam begin dit jaar al in Frankrijk op de markt, maar werd nu na het nationale succes ook internationaal uitgebracht. Het album bevat negen tracks en één bonusnummer die ze allemaal samen hebben gecomponeerd. Hun sound wordt in de Franse pers wel eens vergeleken met die van bands als ‘Arcade Fire’ en ‘Mogwai’.

Met hun tweetjes kunnen ze natuurlijk nooit een zo zwaar georkestreerd geluid produceren als deze groepen, maar dit jonge duo doet wel heel goed hun best om die indruk bij de luisteraars op te wekken. Dat lukt hen vrij goed in nummers als opener “Day Of May” en het daarop volgende “Desire”. Voor de zeer knap gezongen ballad “Whu-Whu” en het instrumentale bonusnummer “40 Slates” is die grote orkestrale aanpak dan ook helemaal niet nodig. Ook in de meer experimentele songs “Moïra”, “Empty-Headed” en eerste single “Consolation” (zie video) is de nood aan veel instrumenten niet echt aanwezig.

De rauwe, punkerige albumtiteltrack “Elephant Love” en het ritmisch sterk variërende “My God” leunt meer aan bij wat Jack en Meg White indertijd bij ‘The White Stripes’ pleegden te doen. Dit jonge duo debuteert opvallend, dat is het minste wat we over deze plaat van ‘Ropoporose’ kunnen zeggen. Aan Romain en Pauline om in een volgend album de hoge verwachtingen te komen bevestigen.

(valsam)

 

Dinsdag 3 November 2015: Beautés Soniques, Namen, BE

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Yotanka Records
Distr.: [PIAS]

video