ROVER – LET IT GLOW

Vijf jaar geleden werd Timothée Régnier omwille van problemen met zijn visum weggestuurd uit Beiroet, Libanon en besloot hij om naar Parijs te verhuizen. Vanuit New York, waar hij sinds zijn 7e levensjaar woonde, verhuisde hij voor een paar jaar naar Beiroet waar hij de frontman was van een lokale punkrockgroep ‘The New Government’.

Maar na zijn aankomst in Frankrijk besloot hij om zijn muzikale carrière over een geheel andere boeg te gooien. Als singer-songwriter van indie pop en rockliedjes componeerde hij in alle rust eigen nummers, die hij in 2012 in een Bretoense studio opnam voor “Rover”, zijn debuutplaat als soloartiest, waarvan de verkoop meteen goed was voor een gouden plaat.

Onder diezelfde artiestennaam ‘Rover’ verschijnt nu een tweede album “Let It Glow” dat op 6 november 2015 internationaal zal worden uitgebracht. De knappe albumtiteltrack geven we hierbij mee in een audio video-versie, maar Timothée Régnier heeft nog meerdere leuke liedjes op deze tweede plaat geplaatst.

Zoals openingstrack “Some Needs” en het daarop volgende dromerige “Odessey”, waarin hij meteen zijn zangkwaliteiten komt etaleren. In deze nummers horen we enkele elementen terug van een ballads zingende David Bowie en ook de zweverige surfmuziek van ‘The Beach Boys’ waart rond in een paar tracks op “Let It Glow”.

‘Carte Blanche’ willen we ‘Rover’ echter nog niet geven, want een aantal songs zouden naar onze mening beter geweest zijn als er wat meer ‘fine-tuning’ aan te pas zou zijn gekomen. “Call My Name”, “Innerhum”, “Along” en “In The End” zijn daar volgens ons de meest voor de hand liggende exponenten van.

Daartegenover staat dan weer dat we helemaal overtuigd zijn van het talent van deze muzikant door de John Lennon-achtige ballad “Trugar”, het wat mysterieus klinkende, doch heel sfeervolle “HCYD” en onze favoriete track “Glowing Shadows”. In de Franse muziekscène is ‘Rover’ intussen een gevestigde naam. De toekomst zal moeten uitwijzen of hij die status ook internationaal zal kunnen waarmaken.

(valsam)

RELEASE DATUM: 6 NOVEMBER 2015

 

Woensdag 23 maart 2016: Orangerie, Botanique, Brussel, BE

 

 


 

Artiest info
Website  
 

Label: Wagram Music
Distr.: [PIAS]

video