LIL’ RED & THE ROOSTERS - OUT OF THE COOP!

Lil’ Red & The Roosters waren voor ons totaal onbekend. Achter die naam gaat het echtpaar Jennifer Milligan , een uitstekende zangers met een duidelijk hoorbare stem met Jazzy gevoel en Pascal Fouquet, gitaar, schuil. Samen met de schitterende mondharmonicaspeler Thomas Troussier en de evenzeer prima Rhythm Roosters Jeff Vincendeau, bas, en Denis Agenet, drums, presenteren zij ons “Out Of The Coop ! “. Drie nummers van het echtpaar en elf , niet altijd origineel gekozen, covers krijgen we te beluisteren en die variëren van doordeweeks tot schitterend van niveau. Opener “Sugar Coated Love” van Lazy Lester laat alvast het beste verhopen. Het authentieke sfeertje van dit toch wat vergeten nummer wordt gerespecteerd en Fouquet laat horen tot wat veertig jaar ervaring kan leiden. Samen met de lekkere bluesharp zorgt dit voor een bijzonder aangename aftrapper.

Op Memphis Slim’s “The Come Back” valt dan weer de zwoele, jazzy stem van Milligan op. Wij zijn vooral onder de indruk van het betere gitaarspel en bluesharpwerk op deze plaat. “Don’t Lose Your Cool” moge daar het schoolvoorbeeld van zijn. En ook het uitgeklede, pure, akoestische “Slow Down” van J.B. Lenoir wordt op waarderend applaus onthaald. En waar het overbekende “Hound Dog” ons in het begin nog weet te bekoren is het echter tenenkrullen geblazen als men op het einde van het nummer het nodig acht om wat gehuil van honden na te bootsen. Dat komt echt wat “goedkoop” over. Ook van “Fever” zijn we niet echt te spreken, het “Little Willie John nummer mist wat rauwheid en overtuiging. Jennifer’s stem komt nog misschien het best tot haar recht op “Gritty Pretty” een wat jazzy jumpblues nummer en niet toevallig een eigen song.

Het heerlijk ingetogen “Sneakin’ Uo On You” is misschien wel één van de betere nummers op deze uitgave. Een uitstekende zangpartij en dito snarenspel maken er echt een hoogstaande versie van. En ook bij de Chicagoblues versie van Muddy Waters’ “Trouble No More” knikken wij zéér goedkeurend. Al bij al een prima plaat waar we her en der wat onregelmatigheden noteerden maar best aangenaam om te beluisteren is.

Luc Meert

 

 

Artiest info
Website  
   

CD Baby

Label: Sdrm

video