LILY LAMBERT – MERRY CHRISTMAS, WITH LOVE (EP)

We hebben de klok nog maar net op het winteruur moeten afstellen en de sombere herfstmaanden november en december komen met rasse schreden op ons af. De laatste maand van het jaar wordt al sinds jaar en dag gekenmerkt door het sinterklaasfeest en door de sereniteit van het kerstgebeuren.

In de muziekwereld is het dan meestal ook tijd voor een aantal artiesten die zich geroepen voelen om een plaat met kerstliedjes uit te brengen. We krijgen ze dan meestal in allerlei diverse muziekstijlen aangeboden, gaande van opera tot rock, country, blues en jazz.

De half Ierse, half Welshe Engelse zangeres en songschrijfster Lily Lambert verhuisde naar Los Angeles, Californië, waar ze in 2013 debuteerde met het album “Life Of Lily”, dat vorig jaar opgevolgd werd door een tweede cd “So Far”. Zij brengt haar zelfgeschreven liedjes in een stijlmix van folk-, rock- en countrymuziek.

Lily Lambert vond dat ze haar fans nu maar eens moest plezieren met een ep-tje waarop ze zes traditionele kerstliedjes brengt, liedjes die elk van ons van begin tot einde kan meezingen. “Merry Christmas, With Love” heet het hebbeding waarmee u, gezeten naast of onder de kerstboom, mee kunt neuriën met “Silent Night”, “Have Yourself A Merry Little Christmas”, “O Holy Night”, “When A Child Is Born”, de hier wat minder gekende klassieker “Carol Of The Bells” en “Feliz Navidad”, het nummer dat de Puerto Ricaanse blinde zanger José Feliciano in 1970 voor deze gelegenheid heeft geschreven.

Naast leuk om naar te kijken is Lily Lambert ook een goede zangeres met een kristalhelder stemgeluid en op deze kerstplaat brengt ze die zes klassiekers met veel respect voor de originele uitvoering. Dat is al een verdienste op zich, maar verder zaten we eigenlijk niet meer op alweer een kerstalbum te wachten.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Markatie Music