COURTNEY CHAMBERS – TALES OF THE AFTERMATH

De Amerikaanse singer-songwriter Courtney Chambers is een muzikale duizendpoot. Courtney treedt solo en akoestisch op en met band. Naast haar eigen ding, stond ze ook al op het podium samen met de groep Dog N Butterfly - The Ultimate Tribute to Heart, een hommage aan gitariste Nancy Wilson. In 2010 volgde ze haar andere liefde country muziek en speelde ze als zangeres / gitariste in de country band Jasmine Fields.

In 2001 stichtte Courtney haar eigen indie label ‘Royal Daughter Records’, brengt haar debuut album “Imperfect Like Me” uit. Dit gooit ongetwijfeld een open deur voor haar muzikale creativiteit.  In de volgende jaren volgen er nog “Higher Places” (2004), waarvan ze ook samen met John Paul Trotter de producer was en “Bigger And Brighter” (2007), waarvoor ze samenwerkte met producer Sean Hoffman (American Music Club, Bedroom Walls).

Het vierde album in rij, dat recent uitkwam, heet “Tales Of The Aftermath”. Het is een album met tien nieuwe en erg gevarieerde tracks. Het begint met de opener ”Fool In Me”, een rustig, bluesy en soulful nummer, dat hypnotiserend over je heen gaat. Daarna volgt er de meest rockende song van het album ”The Bitter End”. Hierin staat de relatie centraal en laat Courtney horen, wat ze vocaal nog zoal in petto heeft. In ”Love And Music” is songwriting belangrijk en stelt Country zich de vraag, voor wie of wat ze moet kiezen: de liefde voor een man of de liefde voor muziek? ”Young Lovers” is een rustige, rokerige ballade, met veel verzuchtingen en, als je daarna naar ”Extraordinary Lives” luistert, moet je ongetwijfeld ook zelf aan de Britse blues formatie Fleetwood Mac denken. Het timbre in Courtney’s stem, het poppy ritme… alles voor een Fleetwood Mac song is er, zelfs het zusje van Stevie Nicks. Courtney’s drummer George Sluppick houdt het ritme strak in ”Wasting Time”, dit om geen tijd te verliezen, want na een ander rustpunt ”Rush In”,is er enkel nog ”Winter”, de afsluiter, noem het “the last but not least” track. Sean Hoffman op slide gitaar helpt ons hier de brug te bouwen, die er in een relatie vaak nodig is…

Courtney Chambers is een kameleon, die voortdurend probeert haar muzikale grenzen te verleggen. Haar sterkte om over stijlgrenzen heen te gaan, maakt haar nieuwe release uitermate interessant. Het resultaat is “Tales Of The Aftermath”, een goed geschreven album, met doordachte nummers. Voor de liefhebbers van een singer-songwriter, die zich zelf overstijgt is er Courtney Chambers.

“ If you are looking for a singer-songwriter, that transcends herself, then there is Courtney Chambers… “

Eric Schuurmans

Album track list: 1”Fool In Me” - 2”The Bitter End” - 3”Love And Music” - 4”Forget The Gloom” - 5”Young Lovers” - 6”Extraordinary Lives” - 7”Heart Of This Man” - 8”Wasting Time” - 9”Rush In” - 10”Winter” – Songs by Courtney Chambers – Produced & mixed by Sean Hoffman

Line-up:
Courtney Chambers: all vocals, lead & rhytm guitars, piano, keys
Sean Hoffman: rhythm & lead guitars, keys, bas, percussion / Producer
Drums : George Sluppick (1,5), Joey Galvan (2-4,6,8,9)

Discography:
2015 - Tales Of The Aftermath
2007 - Bigger And Brighter
2004 - Higher Places
2001 - Imperfect Like Me 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Royal Daughter Records