SCOTT KROKOFF – REALIZATIONS & DECLARATIONS VOL. 2

Scott Krokoff is een New Yorker die ons begin 2013 met zijn werk als singer-songwriter liet kennismaken via de songs op zijn album “Realizations & Declarations Vol. 1”, een plaat die door collega ‘Lisael’ als een kwalitatief hoogstaand album werd omschreven en die hem deed uitkijken naar de toen al aangekondigde opvolger “Realizations & Declarations Vol. 2”.

Die nieuwe plaat is echter bij mij op de recensietafel terechtgekomen en daar kan ook ik eveneens alleen maar blij om zijn. Want dat deze van beroep financieel jurist zijnde Scott Krokoff vlotte melodieën en knappe songteksten kan schrijven, wordt hier op dit net als bij “Vol.1” zeven songs tellend schijfje nog maar eens opnieuw bevestigd.

De openingstrack “The Right Place” is nog een behoorlijk swingende rocksong, maar het daarop volgende “Because Of You” (zie live uitvoering op video) is een folkballad die ons helemaal kan bekoren. We vinden ook dat zijn liedjes kwalitatief alsmaar beter zijn geworden sinds de release van zijn debuutplaat “A Better Life” in 2007.

Scott Krokoff is een verteller van verhalen, een folktroubadour, zoals hij duidelijk lijkt blijken in de nummers “Scared Little Boy” en “I Got Nothing”, waarin zijn zangpartij ons aan de Californische groep ‘Dawes’ herinnert. Een vergelijking met James Taylor lijkt ons dan weer onvermijdelijk bij het beluisteren van de lichtjes naar country neigende slotsong “Sparrows”.

Maar dat hij ook een liefhebber is van de bluesmuziek merken we in de song “Walter Mitty”, waarin hij zelf een stukje instrumentatie op mondharmonica verzorgt. Het accordeonspel van Paul Errico domineert dan weer het naar cajun lonkende “Pissed Off In Paris”, een liedje met zo’n aanstekelijke melodie waar wij alleen maar heel vrolijk kunnen van worden.

Net als collega ‘Lisael’ kan ik hier dan ook besluiten dat we met een gezonde nieuwsgierigheid en belangstelling zullen uitkijken naar het volgende werk van deze Scott Krokoff. We zullen hier bij ‘Rootstime’ zijn toekomstige platen telkens weer met open armen ontvangen en recenseren.

(valsam)

 “Scott Krokoff, a financial lawyer from New York, varies from rock to folk and blues music in the seven storytelling songs on his second part of ‘Realizations & Declarations’. The cajun styled track ‘Pissed Off In Paris’ is our favourite track with its catchy melody that can only made you feel happy.” – www.rootstime.be  

 

 

 

Artiest info
Website  
 

video

Info: Hemifran