AUBURN – MIXED FEELINGS

Het werkpaard achter de Britse formatie ‘Auburn’ is zangeres en songschrijfster Liz Lenten uit Lincolnshire die de groep al in 1999 in het leven riep. Het was echter pas in 2003 toen ‘Auburn’ voor het eerst met het album “Dreams” een debuutplaat op de markt kon brengen. Maar al snel daarna volgde een complete stilte rond de band, want Liz Lenten ging zich toeleggen op de voortplanting en concentreerde zich op het krijgen van kinderen en de uitbouw van een gezinnetje.

In 2012 was de tijd rijp om terug iets in de muziek te gaan doen en die hernieuwde interesse leidde uiteindelijk tot de lancering van een tweede album “Indian Summer” met folk- en Americana-liedjes waarin de invloeden uit de blues- en countrymuziek nooit veraf waren. In 2014 volgde dan een derde plaat van ‘Auburn’ onder de titel “Nashville” naar de plaats van opname en nu is er al een vierde cd van Liz Lenten en haar band op de markt gekomen.

Titel van deze twaalf songs tellende plaat is “Mixed Feelings”, iets wat helemaal niet aanwezig is bij ons na beluistering van deze cd, want het gaat hier om een best leuk album met enkele opvallende songs die al na een eerste luisterbeurt blijven hangen in het geheugen.

De Amerikaanse topmuzikanten die haar in de opnamestudio in Nashville, Tennessee hebben bijgestaan zijn bassist Mark Fain, drumster Lynn Williams, Justin Moses op fiddle, banjo en dobro, Barry Walsh op piano en orgel en cd-producer Thomm Jutz op gitaar. Hij is de man die ook al tekende voor de rol als producer van haar vorige cd “Nashville”. Liz Lenten is de lead vocaliste en de vaak knappe harmony vocals zijn afkomstig van JT Brown.

De albumtiteltrack waarmee de cd begint is een bluesballad. De emoties die Liz Lenten heeft verwerkt in songs als “Love Lost Its Way”, “New Years Day”, “Friends” of countryballad “Out There” lijken heel oprecht en recht uit het hart te komen. De liedjes gaan dan ook over aspecten in het leven waarbij de emoties altijd wat hoger kunnen oplaaien: liefde, vriendschap, bedrog en verlies van geliefden.

Een gave waarover deze muzikante zeker beschikt is dat ze de luisteraar door haar zangstijl en haar inhoudelijk knappe songteksten weet mee te slepen in het verhaal van de liedjes. Andere nummers uit “Mixed Feelings” die ons konden bekoren zijn “Lovers Lullaby”, “More Than Everything”, “Quiete Life” en de folky afsluiter “Feel The Sun”.

Liz Lenten heeft alweer een zeer goede beslissing genomen door zich van Engeland naar Nashville te verplaatsen voor de opname van deze plaat, want nergens anders ter wereld kan je de muziek die bij deze songs hoort zo passend door topinstrumentalisten laten inspelen.

(valsam)
“For the recording of her 4th ‘Auburn’-album ‘Mixed Feelings’, British singer-songwriter Liz Lenten moved once more to Nashville, Tennessee where she was supported by the best local instrumentalists one can find. The fine result of that cooperation can be enjoyed on this excellent record full of brilliant and honest songs about life and all its emotions.“ – www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

Label: Scarlet Recording

Info: Hemifran