ERIK SITBON – ERIK SITBON AND THE GHOST BAND

Tien jaar geleden verscheen de eerste plaat “Tame The Ghosts” van de Franse singer-songwriter Erik Sitbon op de platenmarkt. In 2010 kwam pas een opvolger in de vorm van de cd “Rusty”, opnieuw een plaat die bol stond van de folk- en rocksongs. Een jaartje later vormde hij een groep rond zich die ‘The Ghost Band’ als naam kreeg en waarmee hij drie platen uitbracht: “Lost And Found” in 2011, het dubbelalbum “Acoustic Sessions / Electric Sesssions” in 2012 en het in de beroemde ‘Sun Studios’ in Memphis, Tennessee opgenomen album “Back To The Roots – A Great Sun Session” aan het einde van datzelfde jaar.

Dat Erik Sitbon een actieve muzikant is, hoeven we dus niet meer verder te verduidelijken. Hoewel we toch moeten melden dat er weer een nieuwe plaat van hem is verschenen onder de allesverklarende titel “Erik Sitbon And The Ghost Band”. Daarop brengt hij met zijn uit zes leden bestaande begeleidingsgroep elf nieuwe songs die van de oorspronkelijk pure rocksound meer in de richting van alt.country, folk en Americana zijn opgeschoven.

Ter illustratie geven we op bijgaande video een impressie mee van zijn werk via de folksong “Run Around With The Angels”, de eerste track op zijn recente album. “Ghost Town” drijft op een bluesy melodie, terwijl de banjo werd bovengehaald voor het akoestische countryliedje “Sunflower Field”.

Bij de vlotst in het gehoor liggende songs rekenen wij “Hell In My Mind”, bluegrass-track“Your Lies” met fingerpicking banjoklanken, het countrywalsje “Mary Go Round” en het door de aanwezigheid van een Farfisa-orgeltje leuk klinkende “Run To You”, dat net als slotsong “Back To The Roots” een swingend rocknummer is.

Over het algemeen horen we meestal vrij brave country- en folknummers die weliswaar van een fijne orkestratie werden voorzien. Qua zang hadden we wel op een wat sterkere stem gehoopt, iets wat een aantal songs zeker verdiend zou hebben en wat hen alleen maar ten goede zou zijn gekomen.

(valsam)
“French rocker Erik Sitbon mobilized the six members of his ‘Ghost Band’ to produce a new record on which he moves slowly away from pure rock songs towards more alt.country, folk and Americana. The diversity of songs and music styles is the strongest achievement that can be attributed to this album.“
– www.rootstime.be

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: Hemifran

video