BILL PRICE – I CAN’T STOP LOOKING AT THE SKY

De uit Indiana afkomstige Bill Price is een duivel-doe-al. Hij componeert tekst en muziek voor liedjes, zingt ze, speelt op allerlei instrumenten, is een graficus en een schrijver van boeken. Dat hij een druk bestaan leidt, zou kunnen worden afgeleid uit het feit dat hij zijn platen met zeer lange tussenperiodes op de markt brengt.

In 2004 debuteerde hij op plaat met het album “Bones & Apples” en vijf jaar later in 2009 volgde de akoestische folkrockplaat “With The Eye Of A Skeptic”. Daarna werd het zelfs zeven lange jaren oorverdovend stil rond Bill Price, maar anno 2016 duikt hij terug in de belangstelling met zijn nieuwe album “I Can’t Stop Looking At The Sky”.

Dat is eigenlijk een indrukwekkend concept geworden, bestaande uit een dubbelalbum met 33 originele liedjes die u gedurende niet minder dan 143 minuten zullen entertainen. Daarnaast voegt hij in de ‘Deluxe’-uitvoering een 120 pagina’s tellende dagboek bij, een 160 pagina’s tellende boek ‘Digging Deeper Towards The Sky’ met kortverhalen, essays en gedichten, 2 boekjes met 40 bladzijden songteksten, 2 miniposters en 5 postkaarten, 3 buttons, 2 stickers, een bladwijzer en een kortingbon van 5 dollar voor de aankoop van de nog volgende vijf songs tellende ep die ook ‘Digging Deeper Towards The Sky’ als titel draagt.

Bill Price heeft hier vier jaar van zijn leven aan gespendeerd en hoopt dan ook dat hij zoveel mogelijk mensen met zijn werk kan bereiken. Wij zullen ons hier vandaag wel beperken tot een analyse van zijn muzikaal werk op de cd “I Can’t Stop Looking At The Sky” waarvan we een sampler met 16 liedjes in de ‘Rootstime’-postbus mochten ontvangen.

De muziek wordt gebracht met zijn ‘Band Of Skeptics’ bestaande uit gitarist Paul Holdman, cellospeler Grover Parido, bassist Jeff Stone en drummer Jamey Reid. Bill Price zingt en speelt op akoestische gitaar bij de songs op deze plaat, die begint met een heel leuke track die “Empty Out My Head” heet. Het daaropvolgende “Get Me Gone” heeft een jazzy melodie en een ‘spoken word’-songtekst.

Hoewel het album stuk voor stuk uit genietbare liedjes bestaat, zijn er toch ook nu weer enkele favoriete tracks waarvoor we een aparte vermelding in huis hebben: het swingende “On The Dancer”, de door accordeon aangestuurde Cajun-song “Makes Me Feel Better”, de Tom Petty-achtige rocksong “Heaven Collapse”, “Our Lady On The Trampoline” (zie video) en de melodieuze, sterk gezongen ballad “Wild Saint”.

Als je over veel geld beschikt, dan kan je de aanschaf van de ‘Deluxe’-versie overwegen, maar ook deze 16 songs tellende sampler zal voor ruim voldoende muzikaal genot kunnen zorgen. Bill Price verdient alleszins al ons respect voor de indrukwekkende job die hij in de voorbije vier jaar heeft gedaan voor het creëren van deze uitstekende plaat.

(valsam)
“Lots of respect for the tremendous job that Bill Price has delivered during the last 4 years to create his ‘work of life’ in the conceptalbum ‘I Can’t Stop Looking At The Sky’. You can buy it in a ‘deluxe’-version, consisting of 2 cd’s, a personal journal, an extensive companion book, a lyrics booklet, posters, postcards, buttons, stickers, bookmark and a $ 5 rebate coupon.“ – www.rootstime.be

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Grass Magoops Records
Info: Hemifran

video