INOUWEE – RAWHIDE

De albumtitel van de nieuwe plaat van het Deense duo ‘Inouwee’ uit Kopenhagen is “Rawhide”. Voor mij betekent dit dat ik meteen moet terugdenken aan mijn jeugdjaren toen ik in de jaren ’60 als grote fan van cowboyfilms geen enkele aflevering van het gelijknamige Amerikaanse feuilleton op televisie wou missen. De cowboys die me aan het scherm wisten te kluisteren waren Eric Fleming en Clint Eastwood en ‘Rawhide’ kreeg in mijn jonge ogen dezelfde status als zwart-wit series zoals ‘Gunsmoke’ en ‘Bonanza’. De begintune van de serie van Frankie Laine werd wereldwijd een grote hit.

Dit gezegd zijnde, moet ik 50 jaar later terug afdalen naar het gezegende jaar 2016 en deze plaat van ‘Inouwee’, het in 2009 opgerichte Deense duo bestaande uit een man Kaare Hansen en een vrouw Signe Marike. Hun muziek op de cd “Rawhide” is ook zeer hedendaags en ver af van de jaren zestig. Er zit behoorlijk wat elektronica in de muziek, afkomstig van keyboards, synthesizers en gitaren die bespeeld worden door Kaare. Signe houdt zich vooral bezig met het vocale werk op de negen liedjes op dit album.

Opener “Terminator” (zie video) is een zeer dansbare song. Tekstueel worden in deze liedjes thema’s als het leven, de dood, de liefde, het verlies, hoop en ambitie aangeroerd. De beats op deze tracks zijn vaak prominent aanwezig in de sound bij songs als “Rust”, “I Blame You For It All”, “Time Is A Line” en de catchy afsluiter “Playground”.

Bij het nummer “Record The Darkness” gaat het tempo een beetje naar beneden, hoewel er zeker nog geen sprake is van een ballad. Enkel voor de knappe albumtiteltrack en bij onze favoriete song “We Get Hurt” blijft de toon wat rustiger. ‘Inouwee’ vergelijken met het Zweedse poprockduo ‘Roxette’ is misschien net een beetje te ver gezocht, maar de ‘man-vrouw’-combinatie nodigt daar natuurlijk ook wel een beetje toe uit.

(valsam)
“Danish man & woman-duo ‘Inouwee’ released their debut album ‘Rawhide’ with nine tracks that can be categorized under indie rock and electronic pop. Because of its set up and the kind of music they bring on this record, there is a good chance that ‘Inouwee’ will be permanently compared to the Swedish poprockduo ‘Roxette’. There are, however, much worse things happening these days.“ – www.rootstime.be

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Empty Bodies Recordings
Info: Hemifran

video