STEVEN CASPER & COWBOY ANGST – I FEEL LIKE I’VE GOT SNAKES IN MY HEAD (EP)

“Topango Ranch Motel” uit 2009 en “Kindness” uit 2011 waren de laatste volwaardige studioalbums van de Amerikaanse formatie ‘Steven Casper & Cowboy Angst’ uit Los Angeles die we bij ‘Rootstime’ mochten recenseren. Daarna volgden nog twee ep-tjes met “Trouble” in 2013 en “Endless Sky” in 2014, allemaal gevuld met country- en Americanaliedjes, wat de muziekspecialiteit van deze groep is.

Singer-songwriter Steven Casper laat zich bij het brengen van zijn muzikaal werk dus omringen door de begeleidingsgroep ‘Cowboy Angst’, bestaande uit gitarist John Groover McDuffie, bassist Herb Deitelbaum, toetsenist Carl Byron en drummer Jay Nowac. Samen hebben ze ook nu weer hun best gedaan om mooie nummers af te leveren voor alweer een nieuwe ep die onder de titel “I Feel Like I’ve Got Snakes In My Head” als zevende plaat van de groep werd uitgebracht.

Op dit schijfje brengen ‘Steven Casper & Cowboy Angst’ zes zelfgeschreven nieuwe songs, aangevuld met een bonus track, bestaande uit een mooie akoestische versie van het nummer “Driving Fast (4 A.M.)” dat ook op de gewone tracklijst voorkomt. Voor twee nummers op deze plaat heeft de band ook vrouwelijke backing vocalisten in de studio gehaald: gospel- en R&B-zangeressen Charity McCrary en Linda McCrary Fisher zingen mee op het rockende liedje “She’s Bad” en Sharon Bautista zorgt voor erg mooie harmony vocals bij de song “Slow Dancing”.

Het album begint met een catchy instrumentaal uptemponummer dat “For A Few Dollars Less” als titel kreeg en een Americana-kwinkslag is naar de spaghettiwesternmuziek van Ennio Morricone. Daarna volgt de eerste countryrockversie van “Driving Fast” om meteen gevolgd te worden door “Restless Heart”, een fraaie countryballad die de vocale kwaliteiten van Steven Casper extra in de schijnwerpers plaatst.

Wij zijn sinds jaar en dag oprechte fans van Tex-Mex-muziek en dus ook heel blij met het aan Augie Meyers herinnerende farfisa-orgeltje in de swingende song “Maria” die net zo goed tot de discografie van de legendarische formatie ‘Sir Douglas Quintet’ had kunnen behoren. Ook de heerlijke afsluiter “Slow Dancing”, die als duet in balladvorm wordt gepresenteerd, mag bij ons nog vaker door de speakers galmen.

Als zoon van een Amerikaanse ambassadeur groeide Steven Casper op in o.a. Mexico, Nigeria, Japan en Italië waar hij ook met de lokale culturen kennismaakte en daarbij ideëen opdeed voor de songs die hij later in zijn muzikale loopbaan ging schrijven. Dat hij daarbij heel veel inspiratie heeft gevonden mag blijken uit de diversiteit van de liedjes op zijn platen, o.a. op deze nieuwe ep “I Feel Like I’ve Got Snakes In My Head”. Heerlijk plaatje, trouwens, maar dat had u allicht al wel begrepen.

(valsam)
“I Feel Like I’ve Got Snakes In My Head’ is another ep by Americana and country band ‘Steven Casper & Cowboy Angst’ from L.A. We get six self penned songs in a broad variety of music styles, but with a clear number 1 position for the fantastic Tex-Mex tune ‘Maria’. I love it, man, I truly love it.“ – www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

Label: Silent City Records
Info: Hemifran