ROD MELANCON – LA 14 (EP)

Met een mix van country, blues, alternatieve rock en Americana in zijn zelf gecomponeerde liedjes opereert singer-songwriter Rob Melancon voornamelijk in de ‘Cajun swamps’ die zo kenmerkend zijn voor New Orleans en Zuid-Louisiana, een terrein dat we naar onze bescheiden mening nog veel te weinig terugvinden in de hedendaagse muziekscène.

Hij verhuisde een paar jaar geleden naar Los Angeles, debuteerde er midden 2012 met het album “My Family Name” en lanceerde in 2014 een opvolger met de plaat “Parish Lines”. Beide albums werden bijzonder warm onthaald door de rootsmuziekpers en deze positieve feedback stimuleerde Rod Melancon tot het schrijven en opnemen van vijf nieuwe liedjes op het ep-tje “LA 14” dat we hier voor een recensie hebben toegestuurd gekregen. Ter informatie: “LA 14” is een verwijzing naar de bekende ‘Louisiana State Highway 14’.

Een blik op het lijstje van muzikanten die hem bij de opname van dit minischijfje hebben geholpen leert ons dat deze artiest op de steun kan rekenen van topmuzikanten als gitarist Brian Whelan (o.a. Dwight Yoakam) die ook als producer optrad en bassisten Lee Pardini en Ted Russell Kamp, de bij ‘Rootstime’ altijd al warm onthaalde singer-songwriter die hier meespeelt op het ruige rocknummer “Lights Of Carencro”.

De centrale songs van deze plaat zijn het heerlijke “Dwayne & Me” (zie video) en de bluegrass-countryrocker “A Man Like Me Shouldn’t Own A Gun” waarin een instrumentale hoofdrol is weggelegd voor fiddler Gabe Witcher van de bluegrassformatie ‘Punch Brothers’. Afgesloten wordt er met een tranerige countryballad in het nummer “By Her Side” waarin de melancholische stemming vooral wordt gecreëerd door de huilende pedal steelgitaar van Marty Rifkin.

Later dit jaar zal een nieuwe full-cd van Rob Melancon op de markt verschijnen, maar in afwachting daarvan kunnen we ons alvast fijntjes vermaken met de vijf boeiende verhalen die verteld worden in de songs op de ep “LA 14” van deze ‘Cajun Cowboy’, een beloftevolle singer-songwriter wiens muzikale toekomst we hier zeker nauwlettend in de gaten zullen houden.

(valsam)

“Rod Melancon’s new ep ‘LA14’ refers to the famous Louisiana State Highway 14’. This ‘cajun cowboy’ presents five songs in music styles, country, blues, alt.rock and Americana, which should make you find anything you wish for and also makes us look out for his forthcoming new full cd.” – www.rootstime.be

 


Artiest info
Website  
 

Label: Blue Elan Records

video