DAVE INSLEY – JUST THE WAY THAT I AM

Dave Insley begon zijn solocarrière in 2005 met het album “Call Me Lonesome” en daarna volgden nog een aantal andere platen met o.a. “Here With You Tonight” uit 2006 en “West Texas Wine” uit 2008. Deze vader van vier kinderen is in het voorbije decennium uitgegroeid tot een echte traditionele countryzanger en kent dan ook zijn grootste successen in en rond Texas, Tennessee en het zuiden van Amerika.

Sinds 2006 woont zanger en songschrijver Dave Insley in Austin, Texas, de ‘place to be’ als je een carrière in de wereld van de country- en Americana-muziek wilt ontwikkelen. In die muzikale omgeving kom je dagelijks topmuzikanten tegen en maak je al snel vrienden die allemaal iets in die wereld willen betekenen. Je kunt er natuurlijk ook vrij eenvoudig banden smeden om samen iets te gaan doen in één van de vele opnamestudio’s die Austin rijk is.

Dat is nu net wat de uit Kansas en Arizona afkomstige Dave Insley heeft gedaan voor de realisatie van zijn nieuwste plaat “Just The Way That I Am”. Uit de grote talentenpool van Texas koos hij voor zangeressen Kelly Willis, Elizabeth McQueen, violiste Beth Chrisman en zanger Billy Brent Malkus die om beurten voor harmony vocals zorgen.

Verder droegen de gitaristen Redd Volkaert, Rick Shea (zelf ook singer-songwriter) en Danny B. Harvey, pianist Matt Hubbard, drummer Daniel Jones, bassist Charlie Irwin, pedal steelvirtuoos Bobby Snell, accordeonist-trompettist Jimmy Shortell en saxofonist Joey Colarusso hun steentje bij aan één of meerdere nummers op dit album.

De bekendste naam op de ‘credits list’ is echter deze van countryvedette Dale Watson die met Dave Insley in duet zingt op de typische country- en honky tonk-song “No One To Come Home To”. Ook voor het songschrijverswerk heeft hij voor enkele liedjes de hulp gekregen van bekende namen uit de wereld van de countrymuziek. Zo schreef ‘I See Hawks in L.A.’-frontman Paul Lacques samen met Rick Shea mee aan de walsende countryballad “Wim-Win Situation For Losers”, één van de sterkste songs op deze cd. Voor het componeren van de ronduit schitterende slotsong “Everything Must Go” werkte Dave Insley dan weer samen met rockabilly- en countryzangeres Rosie Flores.

Al bij al is dit toch wel een indrukwekkend lijstje van muzikale medewerkers aan dit zeer traditionele countryplaatje. Het hoeft dan ook niet echt vermeld te worden dat de kwaliteit van de songs in dit genre de kwotering ‘uitstekend’ meer dan verdienen. Maar enkele van zijn geheel zelf geschreven liedjes mogen hier best ook wel even een extra vermelding krijgen, zoals opener “Drinkin’ Wine And Staring At The Phone”, het aan Fats Domino herinnerende “Please Believe Me”, “Dead And Gone” (zie video) en albumtiteltrack en tearjerker “Just The Way That I Am”. Dave Insley levert hiermee opnieuw een heel sterke plaat in zijn specifieke genre af en meer moet dat voor ons echt niet zijn.

(valsam)
“With such a list of vocal and instrumental collaborators, it should be no surprise that Dave Insley’s album ‘Just The Way That I Am’ may become a strong candidate for a 2016 Grammy Award as best country record. 8 years after his last release ‘West Texas Wine’, he overwhelms with twelve songs that can be one by one future country classics.“ – www.rootstime.be

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
DAVE INSLEY
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

video