TAMARA WOESTENBURG – THE COLONY

De Nederlandse Tamara Woestenburg uit Rotterdam is een dame die van vele markten thuis is. Naast haar officiële werk als journaliste en schrijfster voor het online journalistiek platform ‘De Correspondent’ uit Amsterdam, is ze eveneens een getalenteerde zangeres en liedjesschrijfster van dromerige popsongs.

Tien van die composities heeft zij nu verzameld op haar eerste volwaardige debuutalbum “The Colony” dat eind november op de platenmarkt is verschenen. Eerder had ze in 2012 ook al een ep-tje uitgebracht onder de veelzeggende titel “EP”.

De belangrijkste kracht van haar muziek is de loepzuivere en warme stem die ons doet denken aan het fluisterende werk van Hope Sandoval (van ‘Mazzy Star’) en die ook kenmerken vertoont van wat we bij vrouwelijke vocalisten als Fiona Apple en Tori Amos terug kunnen vinden.

Van dit nieuwe album zijn er ondertussen ook al twee singeltjes verschenen met “Pink-Eyed Soul” (zie video) als eerste en diens opvolger “The Devil And The Roundabout”. Voor deze plaat verkoos Tamara Woestenburg ook een gepersonaliseerde en dromerige coverversie te brengen van het prachtige nummer “Heaven” van ‘Talking Heads’ dat voor het eerst te horen was op het album “Fear Of Music” uit 1979 van DavidByrne en zijn toenmalige vrienden.

Enkele tracks zijn ook heel intiem en akoestisch gebracht zoals “Take Me” en “Nocturne”, terwijl nummers als “To Say Farewell To A Stranger”, “NYC Subway” en “Top Of The World” eveneens vrij sober blijven qua instrumentatie, waardoor ze beter beklijven en worden herleid tot de essentie van wat goede muziek moet zijn.

“The Colony” van Tamara Woestenburg werd door de Amerikaanse succesproducer Mark Kramer ingeblikt en is een waardevolle debuutplaat van een jongedame die volgens ons nog heel wat mooie liedjes in de pijplijn zitten heeft; songs die wellicht op een later volgend tweede album zullen opduiken.

(valsam)

 

 

27 december 2016: Memory Lane, Rotterdam, NL
20 januari 2017: Gebouw T, Bergen op Zoom, NL (support ‘Bettie Serveert’)
1 april 2017: Mezz, Breda, NL (support ‘Bettie Serveert’)Artiest info
Website  
 

Distr.: Sonic Rendezvous

video