THE CACTUS BLOSSOMS – YOU’RE DREAMING

Don en Phil Everly maakten het mooie weer in het country- en rock’n’roll-landschap van 1951 tot 2005. Dat werd in twee fases gedaan met hun grootste succesperiode van 1951 tot 1973 en na een lange tussenperiode opnieuw van 1983 tot 2005 toen ze terug begonnen op te treden in het oldies-circuit als ‘The Everly Brothers’. De dood van Phil Everly in 2014 luidde het definitieve einde in van dit broederpaar uit Nashville, Tennessee.

Maar ‘The Everly Brothers’ leven na het beëindigen van hun carrière eigenlijk gewoon verder in de belichaming van ‘The Cactus Blossoms’ uit Minneapolis, Minnesota. U zult nauwelijks het verschil kunnen waarnemen tussen de muziek en de sound van de Everly’s en de zelf gecomponeerde liedjes van de broertjes Jack (Torrey is zijn artiestennaam) en Page Burkum.

U mag het altijd proberen door te luisteren naar hun prachtige album “You’re Dreaming” dat eigenlijk al een tijdje op de internationale markt beschikbaar is, maar nu opnieuw onder onze aandacht wordt gebracht omdat beide heren eind januari 2017 naar België en Nederland afzakken voor zeven optredens (die u eigenlijk niet zou mogen missen).

“Stoplight Kisses”, “You’re Dreaming”, “Queen Of Them All”, “Clown Collector”, “Mississippi”, “Powder Blue”, “Change Your Way Or Die”, “If I Can’t Win”, “No More Crying The Blues”, het walsende Tex-Mex-nummer “Adios Maria” (zie live vertolking op video) en “Traveler’s Paradise” zijn volgens ons de beste liedjes op deze cd.

Het zijn ze gewoonweg allemaal, want er is geen enkele zwakkere song te bespeuren op deze door rock’n’roll-zanger en songschrijver JD McPherson geproduceerde plaat. Harmonieus samen gezongen tearjerkers, zachte countryballads en aan Buddy Holly herinnerende, swingende rockdeuntjes vormen de kern van de muziek die u op dit album wordt aangeboden door ‘The Cactus Blossoms’.

Wij wensen deze broers een succesvolle carrière toe, die later mag vergeleken worden met die van hun evenbeeld ‘The Everly Brothers’. “You’re Dreaming” is een plaat die iedereen in zijn collectie zou moeten opnemen, maar die daar dan wel frequent dient uitgelicht te worden om in de cd-speler rondjes te komen draaien. U zult er mateloos van kunnen genieten, dat is hierbij onze plechtige belofte.

(valsam)

 

24 januari 2017: Q-Bus, Leiden, NL
25 januari 2017: Cobblestone Club, Oldenzaal, NL
26 januari 2017: Het Huis Verloren, Hoorn, NL
27 januari 2017: N9, Eeklo, BE
28 januari Zwarte Ruiter, Den Haag, NL
29 januari 2017: De Spieghel, Groningen, NL
30 januari 2017: De Parel van Zuilen, Utrecht, NLArtiest info
Website  
 

Label: Red House Records
Distr.: Music & Words

video