BENNY & THE FLYBYNITERS – WATCH YOURSELF

De Australische rhythm & bluesmuzikant en zanger-gitarist Benny Peters uit Melbourne begon net voor de eeuwwisseling in 1999 met zijn eigen band ‘The Flybyniters’ op te treden. Dat waren contrabassist Attilio Vecchio, drummer Andrew Lindsay en saxofonist Dean Hilson.

Sindsdien heeft deze formatie drie albums opgenomen en verzorgt ze regelmatig optredens in Melbourne en omgeving. Daarnaast maken ze af en toe een oversteek naar Amerika en Europa om er op de bekende R&B- en bluesfestivals op te treden.

Hun nieuwste plaat “Watch Yourself” werd ons aangereikt door het in rootsmuziek en rockabilly gespecialiseerde label ‘Rhythm Bomb Records’. Benny Peters componeerde zelf tekst en muziek voor tien van de elf liedjes op deze cd en saxofonist Dean Hilson tekende voor het door saxofoonklanken gedomineerde instrumentale slotnummer “Mina’s Blues”.

De jump blues die ‘Benny & The Flybyniters’ spelen werkt aanstekelijk en stimulerend op de dansspieren en u zult dan ook niet lang kunnen blijven stil staan bij het horen van de opzwepende muziek die ze op dit album brengen in nummers als “Next Time I’ll Listen” of bij de heupwiegende rock’n’rollers “Crazy Crazy Baby”, “Texas Bound” en “Drink It Up”.

Verder kunnen we best genieten van de met ritmische bluesklanken overgoten track “Take Off Mama” of de swingsound van albumtiteltrack “Watch Yourself”, van het instrumentale saxofoonnummer “Benny’s Bop” en de bluesy teenybopper “Can’t Get Along” met enkele gitaarsolo’s van Benny Peters zelf.

Het ritme wordt op dit album slecht twee keer getemperd in de bluesballad “The Blues Is A Feeling” en bij de laid back gespeelde Deltablues-song “Pork Chops”. Fun en dansplezier zijn dus gegarandeerd bij het beluisteren van dit album “Watch Yourself” van ‘Benny & The Flybyniters’ en soms hoeft dat voor ons dus echt niet meer te zijn. Enjoy!

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Rhythm Bomb Records