THE CAVALRY – BUILD YOUR OWN EMPIRE

Tristan Jackson is de centrale figuur van de Amerikaanse rockformatie ‘The Cavalry’ uit Nashville, Tennessee. Hij is naast acteur (hij speelde al samen met o.a. Tom Cruise en John Travolta) ook de leadzanger en songschrijver bij deze ‘Southern Rock’-groep die zijn oprichting zag plaatsvinden in 2009.

De energie straalt af van de songs die ‘The Cavalry’ heeft opgenomen voor hun nieuwe ep “Build Your Own Empire” en ook hun live optredens steken vol passie en vuur. Op deze plaat staan acht nummers waarvan het eerste “JFK Intro” eigenlijk meer een soundscape is waarin voormalig president John Fitzgerald Kennedy een korte speech afsteekt (zie video).

Pas bij track nummer twee “Don’t Mean You’re Gone” komt deze formatie echt los in het maken van de muziek waarop ze zich willen toeleggen, zijnde rock met invloeden uit country en pop. “Wake Up Call” is een song waarin Tristan Jackson vocale support krijgt van zangeres Kirstie Lane die haar roots ook in Nashville heeft.

“When The Radio’s Gone” is een melodieuze rockballad die bij ons het best in de smaak valt en dan ook als eerste single uit deze cd werd getrokken. Daarnaast zijn we ook fan van het daaropvolgende nummer “Red White & Blue Jeans” waar een tweede gastzanger op mee doet met Nolan Neal, een man die opviel in de meest recente editie van ‘The Voice’ op de Amerikaanse televisie. Dit wordt weldra ongetwijfeld de tweede single van ‘The Cavalry’ uit “Build Your Own Empire”.

De resterende drie tracks op deze ep zijn uitgeklede, akoestische versies van de drie al eerder gebrachte songs “Wake Up Call”, “When The Radio’s Gone” en “Red White & Blue Jeans”. Ook hier vermoeden we dat deze ep de voorbode is van een volwaardig album dat we in de loop van 2017 in onze bus zullen mogen verwachten.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

video