STONER POP – STONER POP (EP)

Jimmie Manueva en Maudie Michelle uit Monroe in de Amerikaanse staat Louisiana zijn de twee muzikanten die schuil gaan achter het pseudoniem ‘Stoner Pop’. Ze brengen elektronische popmuziek en hebben hun muziek voor het eerst kenbaar gemaakt aan de buitenwereld via de release van een eerste ep die gewoonweg “Stoner Pop” als titel draagt en uit vijf zelf gecomponeerde songs bestaat.

Dat ze dat voorlopig nog bij voorkeur in de anonimiteit doen, moge blijken uit het hoesje waarop beiden afgebeeld staan als een man en vrouw met het hoofd van een kikker, iets wat misschien ook wel wijst op het feit dat ze nog niet al te ernstig willen worden genomen.

Maudie Michelle is de zangeres en Jimmie Manueva zorgt voor alle instrumentatie bij de vijf nummers, terwijl hij ook wel wat backing vocals aflevert. Het minialbum begint met de laid back gebrachte song “Preachers” waarin de elektronische klanken al behoorlijk dominant aanwezig zijn. Ook op track nummer twee “Running” is het zangwerk van Maudie Michelle rustig en dromerig. “You’re Never Listening (Get Over Yourself)” wordt op een bizarre wijze gebracht met een wat irriterend elektro-geluidje in de instrumentale begeleiding.

Daarna gaat het nummer “Monsters” toch vooral over in een normale popsong die de vlotst in het gehoor liggende track van deze ep is. Met “Fox” zijn we dan al aan de laatste song op deze cd toegekomen. Jimmie Manueva neemt hier de lead vocals voor zijn rekening en de repetitieve beat onder dit nummer klinkt wel aanstekelijk.

We veronderstellen dat deze eerste ep als een introductie voor het werk van ‘Stoner Pop’ beschouwd zal mogen worden en dat er binnenkort een full-cd van het duo zal zitten aan te komen. Wij houden u daarover ten gepaste tijde alvast op de hoogte.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby