LOKKHI TERRA MEETS SHIKOR BANGLADESH ALL STARS - BANGLARASTA - 12”

In het Londense clubcircuit schijnt LoKkhi TeRra sinds een paar jaar één van de grote namen te zijn: ze creëren vernieuwende soundscapes, waarop, zo zegt men mij, het fijn dansen is. Drijvende kracht achter dit ensemble is pianist Kishon Khan, die zich omringde met muzikanten, die hun sporen al verdienden bij toppers als Hugh Masekela, Tony Allen en Mulat Astatke. Dat zijn dé leerscholen bij uitstek om AfroBeat, township jazz en funk onder de knie te krijgen.

De samenwerkingen tussen die individu’s met verschillende muzikale afkomst, kreeg verder vorm onder de naam “The Skikor Bangladesh All Stars” en, na passages op onder meer het Songlines Encounters Festival en Womad in 2015, werd besloten van die samenwerkingsmomenten een aantal 12” vinylplaten uit te brengen en dit is dus de eerste in die reeks.

Vier keer hetzelfde nummer, “Stark”, in vier verschillende remixes (twee van Medsound en twee van Superdriiiv), leveren in totaal zowat twintig minuten clubmuziek op, waarin reggae en dub vermengd worden met Baul en de zogeheten “mystic folk”. Dat nodigt tot heupwiegen uit, maar net zo goed tot luisteren, want de zangpartij van Baby Akhtar is best wel indrukwekkend. Het is trouwens rond haar vocale kunsten dat de tweede 12” in deze reeks zal draaien.

Onmisbaar voer voor DJ’s allerhande, aangenaam tijdverdrijf voor wie gewoon wil luisteren of dansen.

(Dani Heyvaert)

 


Artiest info
   
 

label : Funkiwala Records
distr.: Xango

video