STEFANIE KEYS – OPEN ROAD

Een fondsenwerving via het populaire ‘Kickstarter’ maakte de release mogelijk van de nieuwste plaat van Stefanie Keys, een zangeres en songschrijfster uit San Francisco. Haar debuutalbum “Say You Will” uit 2008 en het daarop volgende “Dead Horse Road” uit 2011 lieten ons destijds kennismaken met een dynamische zangeres met krachtige en soulvolle stem die country- en countryrock-songs brengt waarin duidelijke invloeden uit de folk- en bluesmuziek verwerkt zitten.

“Open Road” is haar nieuwe plaat die bestaat uit tien tracks die Stefanie Keys meestal samen heeft gecomponeerd met Dave Shul, haar gitarist in de begeleidingsgroep en ook de producer van deze cd. De andere muzikanten op dit album zijn bassisten Dave Jess, Eva Gardner en Carl Young, drummers Ronnie Smith en Jason Wall, pianist Raliegh Neal, violist Chance McCoy en keyboardsspeler Peter Keys, tevens broer en steun en toeverlaat van Stefanie.

Deze plaat begint met de albumtiteltrack “Open Road”, een zachtjes rockende song die meteen opgevolgd wordt door een op de tonen van het Hammondorgel drijvende ballad “No Tomorrow”. Wat opvalt bij de beluistering van deze plaat is dat er voor elke track een catchy riff en dito melodie werd bedacht. Dit kunnen we horen in o.a. “3 Hours Til Yesterday”, countryballad “Sleeping Lady”, in onze favoriete en erg mooi gezongen tracks “Cold Day” en “Amos Crane” en in de afsluitende soulballad “9 O’Clock” waarin haar Stefanie Keys’ stem herinneringen oproept aan Etta James.

Vaak is een derde plaat bepalend voor de toekomst van een artiest en dat zou hier ook wel eens het geval kunnen zijn voor Stefanie Keys. “Open Road” is een heel verdienstelijk album met tien tracks in een brede waaier aan muziekstijlen, waarbij deze talentrijke zangeres laat horen dat ze in al deze genres zonder enig probleem haar vrouwtje kan staan. Van deze dame gaan we later zeker nog horen.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby