ROGER FISHER AND THE HUMAN TRIBE – ALL TOLD

Het zou me echt wel verwonderen als u de naam Roger Fisher zou kunnen thuisbrengen in de wereld van de muziek. Toch heeft deze nu 66-jarige muzikant een indrukwekkend palmares op zijn naam staan en in 2013 werd hij opgenomen in de ‘Rock And Roll Hall Of Fame’ als stichter van de formatie ‘The Army’ waaruit in 1967 de Amerikaanse rockgroep ‘Heart’ ontstond.

In 1970 voegde zangeres Ann Wilson zich bij deze groep en vier jaar later volgde haar zus Nancy Wilson als gitariste en als liefje van Roger Fisher, terwijl zijn broer en drummer Mike Fisher zich liefdevol over zangeres Ann Wilson ontfermde. Met ‘Heart’ werden meer dan 30 miljoen albums verkocht en scoorde Roger Fisher midden jaren ’70 wereldhits als “Magic Man” en “Barracuda”, een song die hij zelf geschreven had.

Fisher was de leadgitarist bij ‘Heart’ van 1967 tot 1979 toen er een einde aan de liefdesrelatie met Nancy Wilson was gekomen en hij besloot om een eigen solocarrière te beginnen met psychedelische rockmuziek. Zijn hart bleef echter gedurende zijn hele loopbaan verbonden aan de rockmuziek en dat zult u nu ook kunnen merken aan de sound van de muziek op zijn nieuwste album “All Told” waarin de klassieke rocknummers elkaar in ijltempo opvolgen.

In totaal staan er zeventien tracks op deze plaat die Roger Fisher samen met zijn begeleidingsgroep ‘The Human Tribe’ heeft opgenomen. Broer Mike (aka ‘Magic Man’) is ook hier weer van de partij als gitarist en drummer. Het is de eerste van vier platen die hij in de conceptuele serie “One Vision” zal uitbrengen. Deze cd opent met de “One Vision Ouverture” en leidt ons via het nummer “Taking The Torch” waarvan de intro sterk lijkt op “Barracuda” naar “One Vision”, de eerste single uit dit album en een song die hier bijna 8 minuten lang duurt.

Na “Swept Away” krijgen we de in elkaar gevlochten tracks “Dear Friend” en “Raindance” te horen (zie video). Ook “The Bridge”, het romantische “Petra”, het rockende “Father”, het theatrale “Rise” en de afsluitende albumtiteltrack “All Told” vallen best te genieten. De qua stijl sterk uiteenlopende songs vertellen een verhaal over de verschillende fasen die ieder van ons in zijn leven moet doorlopen: jeugd, liefde, relaties, verlies, vreugde, verdriet en dood: het komt allemaal aan bod in de nummers op deze cd of later op de volgende drie albums rond dit thema.

Na een kort verblijf in Praag in 2007 en 2008 woont Roger Fisher dezer dagen met zijn familie in Monroe, Washington. Daar kan hij zich ongestoord bezig houden met datgene dat hem het nauwst aan het hart ligt: het componeren, het spelen en het opnemen van muziek zoals te horen valt op “All Told”, de eerste conceptplaat uit een allicht weldra volgende tetralogie met de volgende albumtitels: “Forest Rain”, “Evolution” en “Big Game”. Wij kijken er alvast met de nodige belangstelling naar uit.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

CD Baby

video