LYNNE HANSON & THE GOOD INTENTIONS – 7 DEADLY SPINS

“7 Deadly Spins” is de titel van de meest recente plaat van de Canadese zangeres en songschrijfster Lynne Hanson uit Ottawa, Ontario. Zeven songs staan er dus op deze cd die aan de binnenzijde van het hoesje vermeldt dat het hier om ‘murder ballads & reckoning songs’ gaat. Het is haar vijfde album in tien jaar tijd, nadat haar muzikale solocarrière in 2006 begon met de release van debuutplaat “Things I Miss”. Daarvoor heeft ze nog vijf jaar opgetreden in de groep van de Canadese jazzgitarist Shane Simpson.

“7 Deadly Spins” is de opvolger van het door de Canadese singer-songwriter Lynn Miles geproduceerde album “River Of Sand” dat in 2014 op de platenmarkt is verschenen. Dit nieuwe album werd in een studio in Ottawa opgenomen met de instrumentale hulp van een tiental lokale muzikanten die voor een uitstekende orkestratie bij de zeven liedjes hebben gezorgd. Lynn Miles is ook nu weer van de partij als producer van deze plaat en ze speelt mee op akoestische gitaar bij het nummer “Black Widow” waarbij ze ook backing vocals aflevert, net als bij de song “Run Johnny Run”.

Openingstrack van deze cd is “Gravedigger” dat we op video meegeven in een live uitvoering die Lynn Hanson samen met de Nederlandse muzikant BJ Baartmans bracht tijdens het ‘Roots On The Road’-festival in Drente in 2015. Als je naar de teksten van songs als “Waters Edge” en “My Mama Said” luistert, dan besef je al snel dat het hier inderdaad om gitzwarte murder ballads gaat die over het fatale lot van diverse moordenaars vertellen.

“Cecil Hotel” gaat over een man die zijn familie en hele hebben en houden ontvlucht omdat hij aan de grond zit en niet meer weet hoe hij zal kunnen overleven. In een hotelkamer vecht hij tegen de gedachte om zelfmoord te plegen nadat hij een bankier had gedood die beslag wou leggen op zijn boerderij.

“Black Widow” verhaalt over een vrouw die al vijf keer getrouwd is en op mysterieuze wijze telkens als weduwe is geëindigd. In deze song is ze op weg naar een onbekende toekomst voor haar zesde echtgenoot. Slotnummer “First One’s Free” is een uptempo rocksong waarin het verhaal wordt verteld over een cowboy die nog een laatste (gratis) drankje in de bar krijgt aangeboden vooraleer hij met één kogel uit de revolver van zijn vijand zal worden afgemaakt.

Moorden en bloederig geweld vormen de basis van elk van de zeven nummers op de cd “7 Deadly Spins” van ‘Lynne Hanson & The Good Intentions’. Wij hopen dat haar intenties voor een volgende plaat op ietwat positievere gedachten gebaseerd zullen zijn.

(valsam)
“Lynn Hanson went into killer mood when writing the seven murder ballads for ‘7 Deadly Sins’, her 5th album in a 10 years solo career. The story of a desperate killer is told in ‘Cecil Hotel’ and the cold blooded murder is the subject of the songs ‘Run Johnny Run’ and ‘First One’s Free’. All in all pretty dangerous and bloody stuff. Let’s hope that Lynn’s intentions for a next record will be based on somewhat more positive thoughts.“ – www.rootstime.be

 


Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: Hemifran

video