NEVER GIVE ALL THE HEART – POEMS BY W.B. YEATS

Raymond Driver uit Washington DC is een Amerikaanse illustrator en cartoonist die jarenlang de ambitie koesterde om klassieke muziek te componeren. Als bewonderaar van de gedichten van de Britse poëet en in 1923 Nobelprijswinnaar William Butler Yeats, was het zijn droom om muziek te creëren bij diens lyrische dichtkunsten.

Eén en ander mondde uit in het prestigieuze project “Never Give All The Heart”, een verzameling van 24 gedichten van W.B. Yeats (1865-1939) en evenveel muzikale composities die door de bekende Amerikaanse sopraan Laura Whittenberger uit Baltimore, Maryland worden gezongen en door de Amerikaanse kerkpianist Peyson Moss uit Lincolnton, Georgia op piano worden begeleid.

De New Yorkse componist, drummer en muziekleraar Max Maples zorgde voor de knappe arrangementen van de muziek die deze gedichten van W.B.Yeats moesten begeleiden. Deze 24 gedichten zijn stuk voor stuk liefdesgedichten die W.B. Yeats tijdens zijn leven in de 19e en 20e eeuw heeft geschreven. Die gedichten werden vooral geïnspireerd door zijn onvoorwaardelijke liefde voor Maud Gonne, de beeldschone Engelse revolutionaire actrice met Ierse roots die zijn muze was. Zij is de dame die u afgebeeld kunt zien op de cover van dit album via het schilderij dat Sarah Purser van haar maakte in 1890 en dat u nog altijd kunt gaan bewonderen in de stadsgalerij van het Ierse Dublin.

(valsam)
“If you are a fan of the love poetry of William Butler Yeats and classical music with singing of a soprano star, then we have to recommend the 24 poets of W.B. Yeats that were put on music composed by Raymond Driver. They were sung by Laura Whittenberger with the support of piano music played by Peyson Moss for their project ‘Never Give All The Heart’.“ – www.rootstime.be

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: NEVER GIVE ALL THE HEART
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Merrow Records
Info: Hemifran

video