JOHN MCDONOUGH – SURROUNDING COLORS

Om de twee jaar een nieuwe plaat afleveren lijkt wel de doelstelling te zijn van de Texaanse singer-songwriter John McDonough uit Austin. Na “It’s All Been Said Before” uit 2012 en “Dreams And Imagination” uit 2014 is het dit jaar tijd voor tien nieuwe nummers die samengeperst werden op zijn nieuwe cd “Surrounding Colors”.

Tien songs die John McDonough opnieuw allemaal zelf heeft gecomponeerd en in de studio heeft opgenomen met de hulp van Kevin Butler (drums en elektrische gitaar + co-producer van het album), Steve Bernal (bas en cello) en Cole Gramling (piano en keyboards), terwijl zangeres Stephanie Macias op enkele tracks voor backing vocals zorgde.

Muzikanten uit Austin, Texas zijn meestal actief in de wereld van country en Americana, maar John McDonough kan eerder als een folk- en popzanger geklasseerd worden. Hij is een verteller van verhalen in zijn liedjes die in eerste instantie door hem zelf op akoestische gitaar worden begeleid. Dat doet hij voornamelijk op een moderne sound die varieert van folk over rock tot pop.

De tien songs op “”Surrounding Colors” mogen er allemaal zijn en zorgen voor een leuke afwisseling van muziekstijlen bij het beluisteren. Opener “Tonight’s The Night” en “I Need To Lay With You Tonight” zijn door een stevige beat en dito tempo ondersteunde rocksongs, terwijl “Save A Life”, “Open My Arms And Breathe” en “Nowhere Else To Run” eerder in de richting van verhalende folk neigen te gaan. “The Place Where I Belong” en “All The Gold” zijn moderne popsongs met pianobegeleiding en “I Think I’ll Go Back To Texas”, “Give Me One More Day To Say Goodbye” en afsluiter “Your Love Sets Me Free” zijn leuke ballads over nostalgie en over de liefde.

In 2010 besloot deze psychotherapeut om zijn professionele beroep even in de koelkast te stoppen en zich volledig op een muzikale carrière te gaan concentreren. Tot op heden is het schrijven en zingen van liedjes, het produceren van zijn drie platen in 6 jaar en het veelvuldige optreden nog steeds zijn enige bezigheid. We hebben na de beleving van deze leuke plaat “Surrounding Colors” zo’n vermoeden dat deze situatie voor John McDonough niet sterk zal gaan veranderen in de nabije toekomst.

(valsam)
“With 3 records in 6 years, Austin, Texas based singer-songwriter John McDonough has put some regularity in the release frequency of his albums and his songs. As a former psychotherapist, he obviously has the ability to look in the souls of people and himself, to evaluate situations and moods and to translate all this into modern folk and pop songs that now appear on his latest album ‘Surrounding Colors’.“ – www.rootstime.be

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: JOHN MCDONOUGH
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: McDonough Records
Info: Hemifran