MARY BETH CROSS – FEELS LIKE HOME (EP)

Voor de instrumentatie bij haar folksongs kiest de Amerikaanse zangeres en songschrijfster Mary Beth Cross uit Denver, Colorado voor traditionele bluegrass-instrumenten als banjo, fiddle en mandoline. In 2014 verscheen haar laatste studioplaat “Beyond Good And Evil” waarop nu een zes liedjes tellende ep-tje volgt dat “Feels Like Home” als titel heeft meegekregen.

Dit is de vijfde cd die Mary Beth Cross uitbrengt sinds de start van haar muzikale carrière en de eerste keer dat ze resoluut voor een bluegrass-aanpak heeft gekozen. Twee van de zes tracks zijn eigen composities: “Treshing Time” en “Cottonwood Creek” zijn traditionele bluegrass-songs.

Er is een ook een jazzy medley te horen op deze cd, bestaande uit de klassieker “Summertime” van George Gershwin uit de opera ‘Porgy And Bess’ van 1935 en “Moondance”, de titeltrack van Van Morrison’s gelijknamige plaat uit 1970. Tussendoor horen we in deze medley een Engelstalig en een Franstalig stukje van het door Mary Beth Cross zelf geschreven nummer “Pas De Deux”.

De resterende nummers op dit minialbum zijn een intimistische cover van Paul Simon’s liedje “Kathy’s Song” (zie video) uit de plaat “Sounds Of Silence” van ‘Simon & Garfunkel’ uit 1964, van de traditionele Appalachian folksong “Shady Grove” van Doc Watson uit diens album “Memories” van 1975 en een bluegrassversie van “Long, Long Time”, een nummer dat Gary White schreef en dat voor het eerst werd opgenomen door Linda Ronstadt in 1970 op haar tweede studioalbum “Silk Purse”.

Mary Beth Cross brengt deze nummers op zeer respectvolle wijze in een eigen versie en met voor haar aangepaste arrangementen. De muzikanten die haar bij de opname bijstonden waren Jeremy Garrett (fiddle en mandoline), Chris Pandolfi (banjo), Tyler Grant (gitaar) en Adrian Engfer op bas. Producer Chris Pandolfi, banjospeler bij ‘The Infamous String Dusters’, heeft de opname sober gehouden en hij laat de mooie stem van May Beth Cross de songs overheersen. In afwachting van een volgend studioalbum lijkt het ep-tje “Feels Like Home” ons een uitstekend tussendoortje te zijn.

(valsam)
“With a clever mix of own songs and carefully selected cover versions of a.o. Paul Simon’s ‘Kathy’s Song’, Linda Ronstadt’s ‘Long, Long Time’ and Van Morrison’s ‘Moondance’, Denver based folk artist Mary Beth Cross has created a very pleasing bluegrass inspired minialbum called ‘Feels Like Home’. Indeed, it does!“ – www.rootstime.be

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: MARY BETH CROSS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: MBC Productions
Info: Hemifran

video