JIMMY EUGENE – ALL OF ME

Tijdens de warme zomerperiode van dit jaar kreeg ik de cd “A Songwriter’s Heart” van de zingende ex-tandarts Dr. Jimmy Eugene Pollard uit Nashville, Tennessee aangeboden met het verzoek om er een recensie over te schrijven. Blijkbaar was dat toen al zijn achtste album sinds hij als singer-songwriter onder de naam ‘Jimmy Eugene’ debuteerde.

Dat deze artiest zeer actief is, moge blijken uit het feit dat hij nu al een opvolger voor “A Songwriter’s Heart” heeft klaargestoomd in de vorm van een nieuwe cd die “All Of Me” als titel heeft gekregen. Daarop staan twaalf nieuwe nummers die Jimmy Eugene allemaal weer zelf heeft gecomponeerd. Opnieuw gaat het hier om vlot in het gehoor liggende melodietjes en songteksten die de emoties en gevoelens van de vertolker van de liedjes proberen weer te geven.

Voor de begeleidende instrumentatie bij deze songs kon hij rekenen op de steun van albumproducer Pat McGrath (akoestische gitaar, banjo en mandoline), Dug Grieves (elektrische gitaar), Dave Francis (basgitaar), Steve Hinson (steelgitaar en lap steel), Wayne Killius (drums), Dennis Wage (keyboards), Chris Carmichael (strijkers) en Jim Hoke en Steve Herrman (blazers). De backing vocals bij deze songs zijn afkomstig van de stemmen van Dave Francis en Nanette Bohannon.

Onze favoriete tracks uit deze plaat zijn titelsong “All Of Me”, liefdesliedjes “Crush On You” en “Innocent Love”, het op het ritme van een soldatenmars gebrachte nummer “Freedom”, het door cello, violen en piano gedomineerde liedje “Story Book” en de soulvolle slotsong “Wrapped Up”. Jimmy Eugene brengt ongecompliceerde ‘easy listening’ songs die zich al na een eerste beluistering in uw geheugen zullen nestelen alsof ze er altijd al hebben thuis gehoord.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Whiss Records