ANDREA TERRANO – INNAMORATA

Andrea Terrano is een Italiaanse componist, gitarist en muziekproducer die afkomstig is uit Triëste en die sinds 2000 over een eigen opnamestudio beschikt in Brixton nabij Londen, waar hij diverse muzikale projecten uitwerkt, waaronder ook de release van een eigen nieuwe plaat die midden november op de markt is verschenen onder de titel “Innamorata”.

Vooral in de jazzwereld is Andrea Terrano doorheen de voorbije jaren een gekende naam geworden en zijn artistieke kwaliteiten als akoestisch gitarist worden als uitstekend ervaren door andere jazz- en soulmuzikanten. Samen met enkele bevriende collega-sessiemuzikanten komt hij op eenvoudig verzoek zelfs een feestje bij u thuis opluisteren met zijn Latin en klassieke gitaarspel.

Op “Innamorata” heeft Andrea Terrano elf eigen composities bij elkaar gebracht waarop hij zelf leadgitaar speelt en de ritmegitaar door zijn vriend Rafa Marchante bespeeld wordt, terwijl Raul Terzi op drums, Tristan Horne op cello, David Williams op viool en William Summers op fluit spelen.

Waar er heel even gesproken wordt zoals bij het nummer “Heatwave” horen we de stem van Biagio Terrano, Andrea’s vader die ook eigenhandig voor de poëtische tekst zorgde. ‘Basement Jaxx’-producer en bandlid Felix Buxton nam ook voor de opnamen van dit album de rol van producer voor zijn rekening.

Sfeervolle, romantische en melodieuze, dansbare Latin-muziek die u meeneemt naar zonovergoten stranden en romantische oorden volgt elkaar in ijltempo op bij dit album “Innamorata”, wat Italiaans is voor ‘geliefde’. De eerste zeer ‘laid back’ gepresenteerde track “Woodlands” geven we ter kennismaking mee op bijgaande video. Het romantische “Autumn Symphony”, het klassieke “Our Story” en de zeer dansbare flamenco/rumba track “Neptune” zullen stuk voor stuk bijdragen tot een goed gevoel bij de beluisteraars van deze plaat. Olé!

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: Atlantic Jaxx Recordings

video