HICKORY SIGNALS – NOISE OF THE WATERS (EP)

‘Hickory Signals’ is een folkduo uit de Engelse kuststad Shoreham nabij Brighton, bestaande uit Laura Ward en Adam Ronchetti. Ze zullen begin december een ep-tje op de markt brengen onder de titel “Noise Of The Waters”. Dat is de opvolger van hun titelloze debuutplaat “Hickory Signals” uit 2014, ook al een ep met vier songs.

Voor dit nieuwe minialbum hebben ze deze keer zes nummers opgenomen, samen met violist en cellist Tom Pryor en Scott Smith op lap steelgitaar. Debs Stacey verzorgt de backing vocals, terwijl Laura Ward leadzang verzorgt en op fluit speelt en Adam Ronchetti de akoestische gitaar hanteert.

De albumtiteltrack “Noise Of The Waters” is gebaseerd op een gelijknamig door de zee geïnspireerd gedicht van de Ierse schrijver en dichter James Joyce, terwijl de songs “Unquiet Grave” en “Irish Ways” allebei stokoude Ierse folktraditionals zijn.

De resterende drie songs “Her I Am”, “Bows And Arrows” en ”Take The Window” die op video in een live uitvoering te zien is, werden door Laura en Adam zelf gecomponeerd. Ian Carter van de Londense folkformatie ‘Stick In The Wheel’ zorgde voor het opnemen van deze zes tracks in de studio en hij nam eveneens de producersrol waar.

Het werk van ‘Hickory Signals’ brengt de luisteraar een paar eeuwen terug in de tijd waar de verhalen vertellende troubadour zijn liedjes aan het hof pleegt te brengen. Dat deze nog zeer jonge muzikanten voor dit traditionele genre gekozen hebben in deze 21e eeuw is op zijn minst merkwaardig en speciaal te noemen. Dat ze dit op een voortreffelijke wijze doen, is een heel aangename bijkomstigheid.

(valsam)

 

 

 


Artiest info
Website  
 

video